Bir Erkeği Anlamak

Son güncelleme: 01.12.2007 13:39
  • Erkekler seven kadının değerini niye bilmezler?


    Cevap: Çünkü erkekler, her kadının seveceğini iyi bilirler.

    Yani sevginin yokluğunu çekmezler. Erkek, hiç büyümeyen bir çocuk gibidir ama herkesin kendisini adam gibi görmesini ister. Bütün kadınlar, sınıf, renk ve kategori ayırımı göz etmeksizin ilgi alanına girer.
    Önünde yemek dururken, başkasının tabağına bakan biri gibidir yani. Annesi onu o kadar şımartmış, "aslan oğlum kaplan oğlum" diye pohpohlanmaya alıştırmış ki, sevgililerinden bu ilgiyi göremeyince aslında kağıttan aslan olduğunu anlar ve dünyası başına yıkılır.
    Bir kadına "seni seviyorum" demek, onun için " artık başka kadına bakmayacağım" anlamına gelir ve bu sözü söylemekte zorlanır.
    Son derece duygusalken mantıklı olabilen, şefkatli, saf yüreğini acımasızlıkla ve asilikle örten, güçlü bir bedene ama güçsüz bir iradeye sahip, hayata vurdumduymaz yaklaşıp onu fazlasıyla ciddiye alan, doğallıktan hoşlanıp doğal görünmeyi çaresizlik sayar erkekler. Dil dağarcıkları kadınlar kadar zengin değildir. Yani dilin inceliklerini, kıvrımlarını, farklı anlamlara gelebilen cümleleri fazla bilmezler. Hayır hayır, belki belki, evet evet anlamına gelir onlar için. Kadınların sadece bir hayırında bile bin anlam gizlidir oysa. Erkekler kendileri için değil başkaları için ağlarlar. Bu nedenle ağlayan her kadının karşısında yelkenleri suya indirirler. Erkekler, erkekliği her türlü kuvvet gösterisi ve para olarak algılarlar. Bundan dolayı da kadınların kendisine saygı ve minnet duyacaklarını sanırlar. İçkiliyken söylediklerini ayık kafayla hatırlamazlıktan gelirler. Sık arandıklarında kaçarlar, ilgisiz bırakıldıklarında ise şikayet ederler. Yüzlerinde genellikle o anki ruh hallerine uymayan maskelerle dolaşırlar. Örneğin derin düşüncelere dalmış görünen bir erkek aslında o an, tuttuğu takımın hafta sonundaki maçını nasıl izleyeceğini düşünüyordur. Erkekleri anlamak kolaydır aslında. Çünkü erkekler karmaşık değil basit, çözümlenebilir, gaza getirilebilir, motive edilebilir varlıklardır. Erkeklerin kadınları tanıyamaması, iste bu basitlikten kaynaklanır. Kadınların daha zeki olduğunu bilirler ve çözemedikleri bu bilmece için kendilerine değil, bilmeceye kusur bulurlar.
#24.11.2007 10:15 0 0 0
  • bastan sona cumleler harikaydi valla emeklerine saglik
    bencil olduklarida ayri bir mesele
    ayrica yapamayacaklari seylere sallarlar mesela gercekten seviyorsa bidaha sana donmem gibi yeminler..
    isin icinde gercek sevgi varsa bu mumkun degildir kadin bunu anlar ama erkek anlamaz iste terkeder bi muddet sonrada don don diye sayiklamaya baslar bastan kaybedince yasayamayacaklrini kabullenseler ama yok illa aci cekecekler
#24.11.2007 10:32 0 0 0
  • Çok doğru bi tesbit yapılmış
#24.11.2007 10:48 0 0 0
  • "..Kadınların daha zeki olduğunu bilirler ve çözemedikleri bu bilmece için kendilerine değil, bilmeceye kusur bulurlar.."

    o kadar irdelenecek laf var ki ama ben bunu seçtim.
    insanın doğasında vardır bu. çözmediği, yapamadığı, anlamadığı zaman kendini asla suçlu bulmaz. suç karşısındadır. neden kendini çözdürtmez, neden anlatmaz kendi de yorar karşısındakini. dimi ama.
    Her kadın sever. doğrudur.
    Ama doğru kişiyi sever. sen doğru kişi misin peki ?
#24.11.2007 10:52 0 0 0
  • Hepsi Iftira:D
#24.11.2007 22:25 0 0 0
#25.11.2007 01:15 0 0 0
  • Erkekleri anlamak kolaydır aslında. Çünkü erkekler karmaşık değil basit, çözümlenebilir, gaza getirilebilir, motive edilebilir varlıklardır.
    gerçekten çok dogru çoçuk gibiler en ufak bir tatlı söz duydularmı akan sular durulur
#25.11.2007 14:27 0 0 0
  • Erkekler seven kadının değerini niye bilmezler?


    Cevap: Çünkü erkekler, her kadının seveceğini iyi bilirler.


    kesinlikle doğru paylaşım için saol ...bunula ilgili bir kitap okumuştum size de tavsiye ederim " erkekler neden aramaz kadınlar neden unutmaz" diye bi kitap gayet iiydi
#25.11.2007 14:35 0 0 0
  • Tüm erkekler dünya kendi etrafında dönüyor sanar neden???????????
#01.12.2007 13:39 0 0 0