Malzemeler:

1/2 kg Kuşkonmaz
Haşlamak için :
1 litre su
50 gram tuz
1 limonun suyu
50 gram şeker
70 gram un,
75 gram margarin
1 adet orta boy soğan,
Bir tutam dereotu
2 çorba kaşığı çiğ krema,
tuz



[COLOR="lemonchiffon"]HAZIRLANIŞI :

1 litre suya, 50 gram tuz, bir limonun suyu, 50 gram şeker ilave ederek kaynamaya bırakın.
Su kaynadıktan sonra kuşkonmazları suya atarak yarım saat haşlayın. Piştikten sonra çıkartıp süzün. Soğuttuktan sonra ince küçük küpler biçiminde doğrayın.
Başka bir tencerede margarin ile yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Unu ilave ederek, hafifçe sarartın, îçine kepçe kepçe su ilave edin. Topaksız kıvam almasını sağlayın.
Hazırlanan bu sosu çorba için kullanacağınız suya ilave edin. Kuşkonmazları tencereye alın. Çorba kaynamaya başlayınca kremayı ve yeterli derecede tuzu ilave ederek lezzetlendirin.
Doğranmış dereotunu üzerine doğrayarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 395
favori
like
share
suskunca Tarih: 27.11.2007 23:29
ellerine emegine saglik tesekkürler
SU-PERISI Tarih: 25.11.2007 16:38
tarif için saol sindy