Malzemeler:

5 Kahve fincanı Sade Kekun
1 Kahve fincanı Yumuşamış Tereyağı
4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Sirke
4 Çorba Kaşığı Su
Tuz

[COLOR="lemonchiffon"]İç Malzemesi:

4 Pırasa
1 Kutu Krema(200 gr)
1/2 Çay Bardağı Süt
2 Yumurta
100 gr Beyaz Peynir
Tuz , Karabiber



HAZIRLANIŞI :

Kekun,oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin,sıvıyağ,sirke,su ve tuzu karıştırıp yumuşak bir tart hamuru yoğurun.20-25 dk buzdolabında bekletin.Yağlanmış kalıba yerleştirip birkaç yerinden çatalla delin.
Pırasaları temizleyip yıkayın.Ufak ufak doğrayıp hafifçe haşlayın ve süzün.Krema,tuz,biberle karıştırıp hamurun üzerine yayın.Önceden ısıtılmış fırında 30 dk kadar pişirin.Dilimleyip sıcak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 371
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 26.11.2007 12:08
emegine saglık sindy.pırasalı tartı hiç denemedim ve yemedim