Malzemeler :

1 su bardağı düğü (ince bulgur),
1 su bardağı göce,
1 adet büyük boy soğan,
2 yemek kaşığı tereyağı,
1 yumurta,
2 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı kuru nane

Sosu : 1 su bardağı süzülmüş koyun yoğurdu, 2 diş sarımsak.


[COLOR="lemonchiffon"]Yapılışı :

Düğü ile göce, sıcak suyla ıslatılır, kuru nane ufalanır ve bir müddet dinlendirilir. Bu malzemeler yoğrulurken 2 yemek kaşığı un ve 1 yumurta ilave edilir. Avuç içinde küçük küçük köfTlfer yapılır. Kaynayan suda haşlanır. Üzerine önce sarmısaklı yoğurt sonra da yağla kavrulmuş soğanlı sos dökülür.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 775
favori
like
share
suskunca Tarih: 27.11.2007 23:33
emegine saglik tesekkürler
elma kurdu Tarih: 25.11.2007 16:33
çok leziz bişeye benziyo

saolasın
SU-PERISI Tarih: 25.11.2007 16:29
fellak köftesinin benzeri oluyor herhalde. paylaşımın için saol sindy