McLaren'den Renault'ya hamle!

Son güncelleme: 26.11.2007 10:07
  • McLaren'den Renault'ya hamle!
    Formula 1'de skandallarla dolu 2007 sezonunun ardından motor sesleri belki durmuş durumda, ama takımlar arasındaki soğuk savaş devam ediyor. Bugünlerde konuşulan konu ise McLaren'in geliştirdiği karşı atak...

    McLaren takımının 100 milyon dolar gibi bir para cezasına çarptırıldığı 'bilgi çalma' olayının ardından bu sefer söz sırası McLaren takımında. McLaren yönetimi son günlerde yaptıkları ve sundukları belgelerle Renault ekibine ceza gelmesini sağlayabilir. Bir süredir Renault ile arasında sorunlar bulunan takım kendi özel bilgilerinin Renault takımı tarafından kullanılarak centilmenlik dışı bir davranışta bulunduğunu öne sürüyor. McLaren'in bu hızlı ve sert girişiminden sonra ise Renault takımı önümüzdeki ay bir savunma yapmak zorunda kalacak.
    noimage
    McLaren'in Renault takımına karşı yaptığı suçlama 2006-2007 yılında kullanılan araçların teknik kısımlarında kullanılan bilgilerin aynısının Renault aracına monte edilmesi üzerine. Takım Renault ekibinin kendilerine ait olan data bilgilerini kullandığını ve bunu kantılarıyla sunduklarını belirterek haksız sağlanan avantajın hesabının sorulmasını istiyor. Bu gelişmelerden sonra ise Renault basın sözcüsü yaptığı açıklamada konu ile ilgili olarak 6 Aralık'ta kapsamlı bir açıklama yapacağını belirtti.
#26.11.2007 10:07 0 0 0