1-Yemeklerinizi alüminyum kaplarda saklamayınız.Buzdolabına konan yemekleri kapalı kaplarda tutarsanız kokuları karışmayacaktır...
2-Eti soğuk su ile ateşe koyarsanız besleyici kısım büyük ölçüde suya geçer.Kaynar suya atarsanız etin üzerinde suya hemen koruyucu bir tabaka teşekkül eder ve besleyici kısım ette kalır...
3-Balığın haşlama suyundan balık çorbası yapabilirsiniz...
4-Kızartma bitince kızartma yağını soğutup bir tülbentle süzün,serin ve karanlık bir yerde saklayın.Eski yağın üzerine biraz yağ ilave ederek bu şekilde 8yağı değerlendirmiş olursunuz...
5-Vitamin kaybını azaltmak için salataları yemek saatinden hemen önce hazırlamalısınız.Marul yapraklarını bıçakla değil el ile koparmalısınız...
6-Un çorbası yaparken; unun kokusunu alması için, içine şehriye veya kuskus atarsanız, un kokmasını önlemiş olursunuz...
7-Revaniyi pişirdikten sonra üzerine dökeceğiniz, '1 bardak soğuk su ' revaninin şerbetini daha iyi çekmesini sağlayacak...
8-Vücudumuzun nikotin ihtiyacını patlıcanın kabuklarından sağladığını biliyormuydunuz?
9-Soğan doğrarken; soğanı sirke ile yıkarsanız gözleriniz yanmayacaktır...
10-Sarımsağın kabuklarını soyup sıvı yağ içerisinde hem senelerce bekletebilir hem de yemek yaparken kendinize kolaylık sağlamış olursunuz.Ayrıca yağınıdan yemek ve salatalara lezzet katması için kullanabilirsiniz...
11-Kek ve kurabiyelerinizi ağzı kapalı hava almıyacak kaplarda, buz dolabında daha uzun süre saklayabilir hem de tazeliğini kaybetmemiş olursunuz...
12-Çelik tencerelerinizdeki inatçı lekeleri tamizlemek için, bir süngere az mikarda yumuşatıcı dökerek iyicene ovunuz. Tencereler ilk günkü parlaklığına kavuşacaktır.
13-Mikrodalga Fırınınızı daha uzun süreli kullanmak için, haftada en az bir kere 1 bardak suyu birkaç dakika içinde döndürün.
14-Porselenlerinizi temizlemek için, limon suyu sıkılmış bir kabta kısa bir süre bekletin.
15-Meyvelerin arasına serpiştireceğiniz herhangi türden yapraklar, onları uzun süre taze tutacaktır.
16-Toprak tencereler ve çömleklerin çatlamasını önlemek için, kullanmadan önce 3/4 ünü sirkeli sıcak su ile doldurun. 24 saat bekletin ve soğuk su ile yıkayın.
17-Sıkılmadan önce bir süre soğuk suda bekletilen portakalların daha fazla su verdiklerini biliyormydunuz?
18-Fırında oluşan kötü kokuları önlemek için, yemek yapmadan önce; bir kaba yarısı su, yarısı sirke olmak üzere doldurun ve fırında birkaç dakika ısıtın.
19-Mutfağa sinen kokuları hızlı gidermek için, Izgaranızın üzerinde defne yaprağı, ada çayı veya kekik yaprağı koyun.
20-Makarnaların haşlama esnasında birbirlerine yapışmasını önlemek için, kaynama suyuna birkaç damla Zeytinyağı damlatın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 614
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 23:12
saol ablacım
elma kurdu Tarih: 02.01.2008 15:33
saol
Grace Tarih: 27.11.2007 13:28
işime yarayacaklar çok teşekkürler Su perisi
Sindy Tarih: 27.11.2007 13:10
faydali bilgiler icin tesekkurler SU-PERISI
eskitoprak Tarih: 26.11.2007 15:57
sagol ablam
sull Tarih: 26.11.2007 12:31
saolasın...