Malzemeler:
# 1 su bardağı kırmızı mercimek
# Yarım su bardağı aşurelik buğday
# 6 su bardağı et suyu
# 1 tutam safran
# 2 çorba kaşığı soya yağı
# Tuz

Hazırlanışı:
* Buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirmeden yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün.

* Et suyunu tencerede kaynatıp safranı ilave edin. Mercimeği yıkayıp süzün. Buğday ve mercimeği tencereye ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Yağı ekleyip karıştırın. Tuz serpip ateşten alın ve sıcak olarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 377
favori
like
share
suskunca Tarih: 27.11.2007 22:29
ellerine emegine saglik tesekkürler
Sindy Tarih: 27.11.2007 11:02
emegine saglik SU-PERISI
eskitoprak Tarih: 26.11.2007 15:01
ellerine saglik