Malzemeler:

4 yumurta
4 kahve fincanı un
3 kahve fincanı şeker
1 paket kabartma tozu
Kreması için;
200gr. margarin (ben tereyağı kullandım ve bir çorba kaşığı koydum 200gr. bence çok fazla)
1 su bardağı + 2 çorba kaşığı un
12 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya (ben koymadım)
1lt. süt
Çekirdekleri çıkartılmış vişne
Sosu için;
2 paket krem şanti
Çekirdekleri çıkartılmış vişne (miktarını bilemiyorum göz kararı)
Hazırlanışı:
4 yumurta ve 3 kahve fincanı şekeri iyice çırpın. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Karıştırın.
Yağlanmış yuvarlak orta boy çok küçük olmayan bir tepsiye dökün. Pişirin.
Kek pişerken kremasını hazırlayın; un, şeker ve sütü muhallebi gibi pişirin. Piştikten sonra sıcakken içine yağını atıp iyice çırpın ve soğumaya bırakın.
Pişen keki iki parçaya kesin. Bir yarısını yuvarlak bir kasenin içine yerleştirin.
İçine biraz krema dökün. Bir kat vişne dizin. Biraz daha krema dökün ve yine vişne dizin bu şekilde kekin içi dolana kadar devam edin.
Krema dökme işlemi bitince kekin diğer yarısını bu kasenin üzerine kapatın. Kenarlarını sıkıştırın. Bu şekilde buzdolabında en az 4 saat bekletin. 1 gece önceden yaparsanız daha iyi olur.
Sos için ayrılan çekirdekleri çıkarılmış vişneleri rondo veya blenderda çekin.
Krem şantiyi hazırlayın.
Buzdolabında beklemiş pastayı alıp yuvarlak bir servis tabağına ters çevirin. Üzerine önce krem şantiyi sürün. Ardından vişne sosunu dökün. Dilimliyip servis yapabilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 605
favori
like
share
hhadise Tarih: 12.03.2010 19:58
teşekkürler
refik Tarih: 04.01.2010 16:09
Ellerine sağlık
CA-CHALLENGE Tarih: 09.12.2007 02:05
paylaşımın için saol
BoardBeLasi Tarih: 02.12.2007 12:11
ellerine saglik gercekten cok guzel gozukuyor..
Sindy Tarih: 27.11.2007 13:07
harika gorunuyor, emegine saglik SU-PERISI
Dj_Esense_66 Tarih: 26.11.2007 17:23
süper ya emeğine ve eline sağlik su perisi =)
eskitoprak Tarih: 26.11.2007 16:00
canim cekti ya
Grace Tarih: 26.11.2007 12:54
Vayy süperr