Malzeme

- 500 g dondurulmuş mısır veya 1 büyük kutu konserve mısır
- 3 çorba kaşığı margarin
- 1 küçük soğan
- 2 çorba kaşığı un
- 4 su bardağı süt
- 2 su bardağı su, et suyu veya tavuk suyu (et suyu kullandığınızda yağı 2 kaşığa indirin.)
- 5?6 dal maydanoz
- Tuz, karabiber


[COLOR="lemonchiffon"] Hazırlanışı


Soğanı ince yarım halka şeklinde doğrayın. Mısırları yıkayıp süzün, yarısını püre haline getirin.(Robotta çekebilirsiniz)

Bir tencerede margarini eritin, soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Sonra unu ilave edin ve kısık ateşte un kokusu gidene kadar kavurun. Püre haline getirdiğiniz mısırı tencereye ekleyin ve devamlı karıştırarak kısık ateşte 2 dakika pişirin.

Soğuk suyu ve sütü tencereye ekleyin iyice karıştırın. Kaynadıktan sonra kalan tane mısırları, tuz ve karabiberi ilave edin.

10 dakika kısık ateşte kaynattıktan sonra, servis kâselerine alın. Üzerlerini kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 408
favori
like
share
elma kurdu Tarih: 28.11.2007 16:15
teşekkürler :70:
SU-PERISI Tarih: 27.11.2007 17:57
emegine saglık sindy