Muz yaprağına sarılı ördek (Bebek betutu)
Ördek göğüsleri tuz ve karabiber ile ovulduktan sonra tamarind suyunda marine edilir.

Kırmızıbiber, kıyılmış zencefil, sarı zencefil tozu, küçük doğranmış misket limonu, kıyılmış sarımsak, kişniş tozu, fırınlanmış ve kıyılmış badem, küçük kesilmiş limon yaprağı ve karabiber ile tekrar ovalanıp üzerine küçük kesilmiş misket limonu yaprağı ve limon filizi eklenir.
Bu karışım muz yaprağına ve alüminyum folyoya sarılır. 180 dereceye ayarlanmış fırında 1 saat pişirilir.

Fırından alınıp etin üzerindeki muz yaprağı ve alüminyum folyo çıkarılır. 190 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirilir. Yanında tatlı patatesle pişirilmiş pirinçle sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun..

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 743
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 16:55
ewweet değişikk bi tariff ellerinizee sağlıkkk
CA-CHALLENGE Tarih: 30.12.2007 16:16
Ellerine Sağlık
SU-PERISI Tarih: 29.11.2007 09:27
degişik bir tarif.eline saglık
elma kurdu Tarih: 28.11.2007 18:28
[FONT="Arial Narrow"]hımmmmmmm ilginç bişeye benziyo

denemek lazım :15:
Sindy Tarih: 28.11.2007 18:21
evet degisik bir tarif, emegine saglik esmeralda
suskunca Tarih: 27.11.2007 23:30
ellerine emegine saglik tesekkürler
MechhuL Tarih: 27.11.2007 20:45
ellerine sağlık teşekkürler
mihmandar Tarih: 27.11.2007 20:09
Malzemeleri bulup yapana afiyet olsun.
Grace Tarih: 27.11.2007 19:48
hımm ilginç bi yemek:20: