Muz yaprağına sarılı ördek

Son güncelleme: 16.04.2008 15:55
  • Muz yaprağına sarılı ördek (Bebek betutu)
    Ördek göğüsleri tuz ve karabiber ile ovulduktan sonra tamarind suyunda marine edilir.

    Kırmızıbiber, kıyılmış zencefil, sarı zencefil tozu, küçük doğranmış misket limonu, kıyılmış sarımsak, kişniş tozu, fırınlanmış ve kıyılmış badem, küçük kesilmiş limon yaprağı ve karabiber ile tekrar ovalanıp üzerine küçük kesilmiş misket limonu yaprağı ve limon filizi eklenir.
    Bu karışım muz yaprağına ve alüminyum folyoya sarılır. 180 dereceye ayarlanmış fırında 1 saat pişirilir.

    Fırından alınıp etin üzerindeki muz yaprağı ve alüminyum folyo çıkarılır. 190 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirilir. Yanında tatlı patatesle pişirilmiş pirinçle sıcak olarak servis yapılır.
    Afiyet olsun..
#27.11.2007 18:40 0 0 0
  • hımm ilginç bi yemek
#27.11.2007 18:48 0 0 0
  • Malzemeleri bulup yapana afiyet olsun.
#27.11.2007 19:09 0 0 0
  • ellerine sağlık :D teşekkürler
#27.11.2007 19:45 0 0 0
  • ellerine emegine saglik tesekkürler
#27.11.2007 22:30 0 0 0
  • evet degisik bir tarif, emegine saglik esmeralda
#28.11.2007 17:21 0 0 0
  • hımmmmmmm ilginç bişeye benziyo

    denemek lazım
#28.11.2007 17:28 0 0 0
  • degişik bir tarif.eline saglık
#29.11.2007 08:27 0 0 0
  • Ellerine Sağlık
#30.12.2007 15:16 0 0 0
  • ewweet değişikk bi tariff ellerinizee sağlıkkk
#16.04.2008 15:55 0 0 0