MALZEMELER

1 adet göbek marul
Yarım paket light dil peyniri
5-6 adet mantar
2 adet küçük boy salatalık
6-7 adet kurutulmuş domates
Yarım çay bardağı kuru üzüm
Yarım demet dereotu
Sos için:
2 adet pancar turşusu
Yarım bardak pancar suyu
4 çorba kaşığı light yoğurt
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

[COLOR="lemonchiffon"]HAZIRLANIŞI

Göbek marul yapraklarını iri parçalar halinde koparalım ve bir kaseye alalım. Salatalıkları halka halka keselim. Dil peynirini elimizle didikleyelim. Kuru domatesleri ve mantarları ince ince doğrayalım. 20 dakika suda beklettiğimiz kuru üzümler ve ince ince kıydığımız dereotu ile beraber bütün malzemeyi salataya katarak harmanlayalım. Sos için dörde böldüğümüz pancar turşusunu, pancar suyunu, light yoğurdu ve zeytinyağını blendırdan geçirelim. Hazırladığımız sosu salataya ilave ederek karıştıralım. Daha sonra da servis yapalım.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 333
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 30.11.2007 20:47
saol sindy