Malzemesi :

1 kg. ıspanak
2 Yumurta
1 avuç ekmek kırıntısı
2 Çorba kaşığı un
Tuz
Karabiber

[COLOR="lemonchiffon"]Yapılışı :

Ispanaklar iyice yıkandıktan sonra kökleri ve kalın sapları kesip ayrılır (köklerden çorba yapılabilir). Ispanak yaprakları ince ince doğranır.Doğranmış ıspanaklar, 2 yumurta, ekmek kırıntısı, tuz ve karabiber iyice karıştırılır. İri kayısı büyüklüğünde parçaları avuç içinde yuvarlanır ve hafifçe bastırarak yassılaştırılır. Köftelerin her iki tarafı unlanıp kızgın yağda pişirilir. İsteğe bağlı olarak sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 614
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 17.04.2008 14:12
saol eline sağlık tsk
CA-CHALLENGE Tarih: 30.12.2007 16:23
ellerine sağlık
SU-PERISI Tarih: 30.11.2007 20:57
ıspanak köftesi güzel olur herhalde deneyecegim saol sindy