Teşekkür ederim ustam sağol.
Ayrıca vermiş olduğun ayrıntılı bilgi için seni gerçektende kutlamam gerekiyor.
Uzun zamandır bu tür aydınlatıcı bir açıklama bir yönetici tarafından görmedim.
Tekrar çok sağol.
:4::4:
:1:

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 430
favori
like
share
Digital-Dünya Tarih: 30.11.2007 14:01
Teşekkür ederim ustam sağol.
Ayrıca vermiş olduğun ayrıntılı bilgi için seni gerçektende kutlamam gerekiyor.
Uzun zamandır bu tür aydınlatıcı bir açıklama bir yönetici tarafından görmedim.
Tekrar çok sağol.

LEVIS-501 Tarih: 30.11.2007 13:43
editpost.php

Bul ve sil

if ($board['countuserposts'] && $post['userid'] && $post['visible'] == 1) $db->unbuffered_query("UPDATE bb".$n."_users SET userposts=userposts-1 WHERE userid = '$post[userid]'", 1);



acp/threads.php

Bul ve sil

// update userposts if ($board['countuserposts'] == 1) {
$result = $db->query("SELECT COUNT(postid) AS posts, userid FROM bb".$n."_posts WHERE threadid IN (0$del_threadids) AND visible=1 AND userid>0 GROUP BY userid");
while ($row = $db->fetch_array($result)) $db->query("UPDATE bb".$n."_users SET userposts=userposts-'$row[posts]' WHERE userid='$row[userid]'");
}





acp/lib/mod_functions.php

Bul ve sil

/** delete userpost **/
if ($board['countuserposts'] == 1) {
$result = $db->query("SELECT COUNT(postid) AS posts, userid FROM bb".$n."_posts WHERE threadid='$threadid' AND visible=1 AND userid>0 GROUP BY userid");
while ($row = $db->fetch_array($result)) $db->query("UPDATE bb".$n."_users SET userposts=userposts-'$row[posts]' WHERE userid='$row[userid]'");
}




Bul ve sil

/** delete userpost **/
if ($board['countuserposts'] == 1) {
$result = $db->query("SELECT COUNT(postid) AS posts, userid FROM bb".$n."_posts WHERE postid IN ($postids) AND visible=1 AND userid>0 GROUP BY userid");
while ($row = $db->fetch_array($result)) $db->unbuffered_query("UPDATE bb".$n."_users SET userposts=userposts-'$row[posts]' WHERE userid='$row[userid]'", 1);
}


Simdi sana sunu söylüyeyim, gecmis tecrübelerime dayanarak ben kesinlikle ve kesinlikle böyle bir seyi denemezdim bile.

Bu yolla her ne kadar mesaj sayilarinin o anlik silinmesini engellesende, görünümü yenile seceneklerini kullandiginda, ki bence hafta bir kullanmak forumlar icin faydalidir, bu yaptigin olay bir ise yaramiyacak ve forum mevcut mesajlara göre yeniden sayim yapacaktir. Yada bu secenegi hic bir zaman kullanmayacaksin.

Tahminim olasi server degisimi ve forum updatelerde bile mesaj sayilari yeniden güncellesebilir.

Bu sefer daha büyük sorunlar yasarsin, simdi mesajlar yüzer adet azaliyorsa 6 ay sonra böyle birsey basina gelse ve üyenin birden bire 1000 mesaji gitse aldin basina belayi

Benim tavsiyem ve yillardir kullandigim yöntem ise;
Forum karantina bölümünde mesaj sayimini durdur. Böylelikle diyelimki su an 1499 mesaji olan üyenin icinde mesaji bulunan bir konu karantinaya atilirsa mesaj sayisi sadece 1 eksilir yani 1498 e düser ve üye bunun farkinda bile olmaz ve bu ona rahatsizlik vermez. Dolayisi ile zaten karantinaya atildig anda mesaj sayisi düstügü icin karantinayi bosalt dediginde kimsenin mesaj sayisinda azalma olmayacaktir.

Yine ayni sekilde örnegin ben haberler bölümündeki konulari ayda bir bosaltiyorum ve bu tür sorunlar olmasin diye orada kafadan mesaj sayimi yaptirmiyorum. Dolayisi üyeler o bölümlere mesaj yazdiklarinda mesaj sayilari artmadigi gibi konulari sildigimdede azalma olmuyor.

Yinede senin bilecegin is. Bu arada yukaridaki kodlari kullanmadan evvel backup almayi ve sorumluligun sende oldugunu unutma.

Iyi forumlar...
LEVIS-501 Tarih: 30.11.2007 13:18
KURAL-4-

herkesin bu sekilde basliklarla konu actigini bir düsün. Bölüme giriyorsun ve konu basliklari aynen söyle;

"Arkadaslar yardim"
"ALLAh rizasi icin birileri baksin yaw"
"Ahmetin dikkatine"
"Ustalar acil cözüm"
"Aloo kimse yokmu burda"
"Cok acil"


Sence neye benzer