ICINDEKILER

1Cay bardagi kirmizi mercimek
1 Adet orta boy kuru sogan
2 Corba kasigi tereyagi
1 Adet kücük boy havuc
1 Adet kücük boy kabak
1 Adet kücük boy patates
1 Adet kücük boy kereviz
1 Tatli kasigi salca

YAPILISI

Kirmizi mercimekleri yikayip süzüyoruz. Diger tarafta tencereye yag koyup ince dogranmis soganlari ve mercimekleri bir iki dakika kavuruyoruz. Diger tarafta havuclari küp küp dogruyoruz. Tencereye ilave ediyoruz. Bunlarinda üzerine küp küp dogranmis patates, kabak, kereviz ilave ediyoruz. Hepsini birlikte 4 dakika kavurup salca, koyuyoruz. Sicak su koyup, sebzeleri pisene kadar kaynatiyoruz. Tuzunu ve suyunu kontrol ediyoruz. Kerevizin yesil yapraklarini ince dograyip üzerine serpiyoruz...

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 362
favori
like
share
Sindy Tarih: 01.12.2007 12:07
kis aylarinda sicak sicak ne guzel olur, ellerine saglik SU-PERISI