Malzemeler

* 1 su bardağı yoğurt
* Yarım su bardağı sıvıyağ
* Yarım su bardağı eritilmiş margarin
* 1 adet yumurta
* 1 paket kabartma tozu
* 1 çorba kaşığı sirke
* Tuz
* Aldığı kadar un
* 2 adet patlıcan
* 1 adet soğan
* Yarım kahve fincanı sıvıyağ
* 1 adet domates
* Yarım demet maydanoz
* 2 adet biber
* 2 adet katı yumurta
* Tuz, karabiber, kırmızıbiber
* 1 adet yumurta sarısı

Hazırlanışı:
1 su bardağı yoğurt, yarım su bardağı sıvıyağ, yarım su bardağı eritilmiş margarin, 1 adet yumurta, 1 paket kabartma tozu, 1 çorba kaşığı sirke, tuz ve aldığı kadar unla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. 10 dakika dinlendirin. 2 adet patlıcanı alacalı soyup, küp küp doğrayın. 20 dakika tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayıp, suyunu sıkın.

1 adet rendelenmiş soğanı tencereye koyun. Yarım kahve fincanı sıvıyağda kavurun. Patlıcanları ilave edin. 1 adet rendelenmiş domatesi ekleyip pişirin. Hiç suyu kalmayınca ateşten alıp, yarım demet ince kıyılmış maydanoz, 2 adet küçük doğranmış biber, 2 adet küçük doğranmış katı yumurta, tuz, karabiber, kırmızıbiber ekleyin. Hamurdan limon iriliğinde parçalar koparın. Her birini açıp, hazırladığınız içten koyun ve kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün, 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 317
favori
like
share
Sindy Tarih: 01.12.2007 12:10
ellerine emegine saglik SU-PERISI