Pirsoşki

Son güncelleme: 01.12.2007 11:10
  • Malzemeler

    * 1 su bardağı yoğurt
    * Yarım su bardağı sıvıyağ
    * Yarım su bardağı eritilmiş margarin
    * 1 adet yumurta
    * 1 paket kabartma tozu
    * 1 çorba kaşığı sirke
    * Tuz
    * Aldığı kadar un
    * 2 adet patlıcan
    * 1 adet soğan
    * Yarım kahve fincanı sıvıyağ
    * 1 adet domates
    * Yarım demet maydanoz
    * 2 adet biber
    * 2 adet katı yumurta
    * Tuz, karabiber, kırmızıbiber
    * 1 adet yumurta sarısı

    Hazırlanışı:
    1 su bardağı yoğurt, yarım su bardağı sıvıyağ, yarım su bardağı eritilmiş margarin, 1 adet yumurta, 1 paket kabartma tozu, 1 çorba kaşığı sirke, tuz ve aldığı kadar unla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. 10 dakika dinlendirin. 2 adet patlıcanı alacalı soyup, küp küp doğrayın. 20 dakika tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayıp, suyunu sıkın.

    1 adet rendelenmiş soğanı tencereye koyun. Yarım kahve fincanı sıvıyağda kavurun. Patlıcanları ilave edin. 1 adet rendelenmiş domatesi ekleyip pişirin. Hiç suyu kalmayınca ateşten alıp, yarım demet ince kıyılmış maydanoz, 2 adet küçük doğranmış biber, 2 adet küçük doğranmış katı yumurta, tuz, karabiber, kırmızıbiber ekleyin. Hamurdan limon iriliğinde parçalar koparın. Her birini açıp, hazırladığınız içten koyun ve kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün, 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin
#30.11.2007 19:40 0 0 0
  • ellerine emegine saglik SU-PERISI
#01.12.2007 11:10 0 0 0
  • Pirsoşki Konusuna Benzer Konular
  • Böyle bir şey olamaz.! Hiç alakalı konu bulamadık.
  • Plastik Gıda Ambalajı 01.12.2007 11:10