Başörtülü kız kürsüden indirildi!

Son güncelleme: 13.12.2013 10:33
  • noimageIste biz böyle bir ülkede yasiyoruz, nedense bazi gücler kendini halkin iradesinin üzerinde görüyor.

    TEVHIDE bacimin dedigi gibi "Sizi Allah'a havale ediyorum".

    Günün birinde herkes yaptigi eziyetin cezasini bulacaktir...

    "Başörtülü" kız kürsüden indirildi!

    İmam Hatipli kız öğrenciye başörtülü olduğu gerekçesiyle ödülünü aldırmadılar.


    Adana'nın Kozan ilçesinde öğretmenler gününün kutlandığı esnada başörtülü bir İmam Hatipli kız öğrenci, başörtülü olduğu gerekçesiyle ödülünü almak için çıktığı kürsüden indirildi.
    Öğretmenler günü münasebetiyle düzenlenen törene davet edilen öğrencilerin arasında bulunan Kozan İmam Hatip Lisesi 11-C sınıfı öğrencilerinden Tevhide Kütük, "Bir Öğretmen Olmalı" konulu kompozisyon dalında kazandığı birincilik ödülünü almak için isminin anons edilmesiyle birlikte kürsüye çıktı.


    Öğrencinin başörtülü olduğunu gören Kozan Kaymakamı Aydın Tetikoğlu ve Garnizon Komutanı Hüseyin Çopur'un öğrenciyi işaret edip "İndirin onu" diye tepki göstermeleri üzerine Tevhide Kütük, İl Milli Eğitim Müdürü Mutlu Canbolat tarafından kürsüden indirildi.

    noimage

    Sahneden indirilen Tevhide Kütük, protokolde oturan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Canbolat'ın yanına giderek, "Neden hocam, neden ödülümü vermediniz?" diye serzenişte bulundu. Cevap alamayan öğrenci, gözyaşlarına boğularak ezik bir şekilde yerine otururken, "Sizi Allah'a havale ediyorum" dediği duyuldu.


    noimage


    Bunun üzerine salonda bulunan Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, bir grup öğretmen ve davetli ile birlikte durumu protesto ederek salonu terk etti. Konser vermek için salonda bulunan Türk Halk Müziği (THM) korusu boş salona konser vermek zorunda kaldı.


    noimage


    "Başörtülüsün" diye kürsüden indirilen Tevhide'ye ödül

    Kürsüden indirilen ve birincilik ödülünü alamayan Tehvide için İstanbul'da ödül töreni düzenlenecek.
    Reklam
    Genç Siviller, Kozan Kaymakamı ve Garnizon Komutanı tarafından kürsüden indirilen İmam Hatip Lisesi öğrencisi Tevhide Kütük'e ilginç bir öneri sundu. Genç Siviller Grubu, yarım kalan ödül törenini tamamlamak için Tevhide'yi İstanbul'a davet etti.

    Genç Siviller, baba Arif Kütük'ü arayarak, yarım kalan ödül törenini tamamlamak istediklerini bildirdi. Bu destekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Arif Kütük, yaşanan olaydan sonra kızı Tevhide'nin sağlık durumunun İstanbul'a gelmeye müsait olmadığını söyledi.

    ÖDÜLÜ HAZIR

    Genç Siviller Grubu Sözcüsü Turgay Oğur, kimseyi rahatsız etmek veya herhangi bir tartışmanın içine çekmek olmadığını vurgulayarak, amaçlarının sadece Tevhide'nin yarım kalan ödül törenini İstanbul'da görkemli bir şekilde tamamlamak olduğunu söyledi. Oğur şunları söyledi: "Biz kendilerine uyduruk bir plaket yerine, çok hoşuna gideceğini düşündüğümüz bir hediye sunmayı planlamıştık. Bu bir plaket olmayacaktı. İçinde çeşitli kalemler olan bir yazı seti veya kendisiyle ilgili maillerin çerçeveye konmuş hali olabilirdi.

    Suç duyurusu

    Hakların Korunması ve Hukuki Araştırmalar Derneği, Tevhide'nin kürsüden indirilmesiyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Dernek, Kaymakam Aydın Tetikoğlu, Garnizon Komutanı Hüseyin Çopur ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Canpolat hakkında kamu davası açılmasını istedi.



    noimage

    'Skandal'a TBMM İnsan Hakları Komisyonu'ndan inceleme!


    Adana'nın Kozan ilçesinde 24 Kasım törenlerinde başörtülü öğrencinin kürsüden indirilmesi her kesimden tepki gördü.

    Adana'nın Kozan ilçesinde düzenlenen yarışmada birinci olan ve 24 Kasım Öğretmenler Günü töreninde ödülünü alamadan kürsüden indirilen imam hatip lisesi öğrencisi Tevhide Kütük'ün başına gelenler TBMM İnsan Hakları Komisyonu tarafından incelenecek.

    Adana'nın Kozan ilçesinde Öğretmenler Günü sebebiyle düzenlenen programda yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilmiş, birinci olan İHL öğrencisi Tevhide Kütük başörtülü olarak kürsüye çıkınca ödülünü alamadan indirilmişti. Olay şöyle gerçekleşmişti: Dereceye giren öğrenciler arasında başörtülü İHL öğrencisi Tevhide Kütük'ü gören Garnizon Komutanı Binbaşı Hüseyin Çopur, rahatsız olduğunu belli etmeye başladı. Komutanın hemen yanında yer alan Kaymakam Aydın Tetikoğlu da Milli Eğitim Müdürü Mutlu Canbolat'a dönerek bu durumu el işareti ile müdüre sordu. Müdür, başörtülü öğrencinin çıkacağıyla ilgili bilgisi olmadığını yine işaretle kaymakama anlattı. Bu sırada komutan durumla ilgili rahatsızlığını sözlü olarak dile getirdi. Kaymakamın öğrencinin orada neden yer aldığını Milli Eğitim Müdürü'ne sorması üzerine duruma müdahale eden Binbaşı Çopur, "Kaymakam emir veriyor, yerine getirsenize." diye bağırdı. Bunun üzerine Milli Eğitim Müdürü, öğrencinin aşağı indirilmesini istedi. Öğrenci de sunucunun sözleri ile kürsüden aşağıya indi.

    noimage


    Erdoğan'dan Tevhide'ye destek: Bu haksızlıklar bitecek



    Başbakan liseli kıza moral verdi: 'Sakın üzülmeyin, bu haksızlıklar mutlaka bitecek'



    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, başörtülü olduğu için Kozan Kaymakamı ve Garnizon Komutanı tarafından ödül töreninde kürsüden indirilen İmam Hatip Lisesi 11. sınıf öğrencisi Tevhide Kütük'ü telefonla arayarak üzüntülerini ilettiler. Başbakan Erdoğan, "üzülmeyin" diyerek teselli ettiği Tevhide ve ailesine "Bu haksızlıklar birgün mutlaka bitecek" dedi.

    ERDOĞAN AİLE İLE 10 DAKİKA GÖRÜŞTÜ

    Tevhide Kütük'ün babası Arif ve annesi Gülsiye Kütük'ün verdiği bilgilere göre Başbakan Erdoğan, önceki akşam telefonla kendilerini arayarak, yaklaşık 10 dakika görüştü. Tevhide Kütük'ün başörtülü olduğu için kürsüden indirildiğini basından öğrenen Başbakan Erdoğan, baba Arif Kütük, anne Gülsiye Kütür ve Tevhide Kütük ile ayrı ayrı görüştü.

    İNCELEME TALİMATI

    Başbakan Erdoğan, Kütük ailesine üzüntülerini ilettikten sonra Tevhide Kütük'ü başörtülü olduğu gerekçesiyle kürsüden indirilen yetkililer hakkında inceleme talimatı verdiğini söyledi. Başbakan Erdoğan, "Sakın üzülmeyin. Ben gerekli talimatları verdim. Gerekenler yapılacak" dedi.

    ÜZÜLMEYİN

    Baba Arif Kütük'e başörtüsü yasağının kendisini çok üzdüğünü söyleyen Başbakan Erdoğan, "Kızımız Tevhide'nin maruz kaldığı haksızlık hepimizi çok üzdü. Ama bu haksızlık mutlaka bitecek. Böyle haksızlıklar maalesef hala devam ediyor. Bu sorun sadece sizin sorunumuz değil, hepimizin sorunu" dedi.

    TEVHİDE VE ABLASINI OKUTACAĞIZ

    Başbakan Erdoğan, baba Arif Kütük'e olayın Tevhide'yi çok etkilediğine dikkat çekerek, "Kızımız sakın üzülmesin. Hem onu hem ablasını okutacağız. Ablası da bu yönde mağdur olmuş. Böyle olaylar okul yaşamına engel olmasın. Derslerine çalışmaya devam etsin" dedi. Başbakan Erdoğan, anne Gülsiye Kütük ile görüşmesinde de Tevhide'nin kürsüden indirildiği salonda onun da bulunduğuna dikkat çekerek, olaydan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Erdoğan, anneye de "Kızlarınızla ilgilenmek istiyoruz. Ailece üniversite hayatlarında da yardımcı olmak ve onlarla görüşmek isteriz" dedi.

    O makaleye ödül yağıyor

    Kürsüden ödülünü alamadan indirilen Tevhide Kütük'e hem tebrik telefonları hem de 'makalene ödülünü biz verelim' teklifleri yağıyor. Ödül alan makalenin tamamını yayınlamasından sonra birçok sivil toplum kuruluşu Tevhide Kütük'ün babası Arif Kütük'ü arayarak "Tevhide'nin yazdığı makaleye biz ödül verelim" teklifinde bulundu. Kütük ailesi 5 gündür gelen telefonlara yetişmeye çalışıyor. Milletvekili, belediye başkanları ile sivil toplum kuruluşunun kendilerini aradığını aktaran Kütük, "Türkiye'nin dört bir yanından dernekler, sendikalar Tevhide'ye verilmeyen ödülü kendilerinin vereceğini söylüyor" dedi.

    Baba önce inanmadı sonra ceketini ilikledi

    Baba Arif Kütük, Başbakan'ın telefonla kendilerini aradığına ilk önce inanamadığını söyledi. Erdoğan'ın sesini bir süre sonra tanıdığını söyleyen Arif Kütük heyecandan hemen ayağa kalktığını ve düğmelerini iliklediğini anlattı. Gülsiye Kütük ise Başbakan Erdoğan'a "Bu olay bizi çok üzdü. Ama aynı zamanda sizinle de görüşme olanağı bulmamıza vesile oldu. Bu anlamda da güzel oldu" dediğini anlattı. Gülsiye Kütük'ün bu sözlerine Başbakan Erdoğan da "Her şeyde bir hayır vardır. Ben sizlere hizmet için burada varım" karşılığını verdi.


    Üzülme ben de sıkıntılar yaşadım

    Baba Arif Kütük, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın kızı, eşi ve kendisiyle görüştükten sonra telefonu eşi Emine Erdoğan'a verdiğini anlattı. Baba Kütük'ün verdiği bilgiye göre Emine Erdoğan Tevhide Kütük'e şunları söyledi: "Fazla üzülme, çok çalış. Türkiye'de böyle olaylar, böyle haksızlıklar maalesef oluyor. Bak ben de başörtülü olduğum için sıkıntılar yaşadım. Ödüle layık görülen kompozisyonunu okudum Çok güzel bir kompozisyon yazmışsın. Tebrik ederim. Aynı şekilde başarılar bekliyorum senden. Çalışmalarını ara vermeden, azimle sürdürürsen engelleri bir bir aşarsın."
    Başbakan arayınca moralim düzeldi

    Tevhide Kütük, kendisini arayan Emine Erdoğan'a teşekkür ederek "Olaydan dolayı çok üzüldüm. Ancak Sayın Başbakan ve sizler bizi aradıktan sonra bu üzüntüm geçti. Çok mutlu oldum. Çok teşekkür ederim duyarlılığınız için" dedi.

    noimage


    İmam Hatip'li Tevhide'ye özel tören


    Kürsüden indirilen başörtülü öğrenci Tevhide için özel tören düzenleniyor.



    Eğitim-Bir-Sen Adana 2 No'lu Şube Başkanı Ali Uslu, "Tevhide'nin ödülünü biz vereceğiz. Cumartesi günü Kozan Acarmantaş'ta Tevhide için tören düzenleyeceğiz" dedi.

    BAŞÖĞRETMENİN EŞİ VE ANNESİ DE BAŞÖRTÜLÜYDÜ

    "Eğitim-Bir-Sen olarak aydınlık bir Türkiye hedefliyoruz. Demokratikleşme, düşünce, fikir ve inanç hürriyetini çok önemsiyoruz. Kılık-kıyafet dayatması başta olmak üzere tüm antidemokratik uygulamalara karşıyız.

    Geleceğin Türkiye'si "fikri hür, vicdanı irfanı hür nesiller" tarafından kurulacaktır. Akıl ve bilimden uzak her türlü dogmatik düşüncelerin milletimize zarar vereceğinin bilinci içerisindeyiz" diyen Ali Uslu, şunları söyledi:

    "Kozan ilçemizde de Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci olarak ödüle layık görülen başörtülü öğrencimizi, onu yetiştiren öğretmenlerin en mutlu gününde ve onların gözleri önünde küçük düşürenlerin, bu davranışlarının aynı zamanda Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün başörtülü annesi Zübeyde Hanım ve eşi Latife Hanım'a karşı yapılan bir saygısızlık olduğunu bilmelerini isteriz.

    Kız öğrencimize yapılan bu saygısızlık karşısında susmayıp açık bir tavır sergileyerek salonu terk eden, başta Kozan Belediye Başkanı olmak üzere ilçe başkanına ve salonu boşaltan Kozan halkına teşekkürlerimizi sunarız. Kadın haklarını savunduklarını iddia eden bilumum dernek ve vakıfları da, başörtülü-başörtüsüz diye yapılan bu ayrımcılığa karşı çıkmaya davet ediyoruz. 15 yaşında genç bir kızımız ödülünü almak üzere çıktığı kürsüden zorla geri indirilerek cezalandırılıyor. Kız öğrencimiz töre kurbanı ediliyor. Kız öğrencimiz soruyor: 'Neden? Bir yanlış mı yaptık okula giderek bilmeden?'

    Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Eğitimde feda edilecek bir tek fert yoktur' sözünü hatırlatır, Eğitim-Bir-Sen olarak toplumumuzun tüm fertlerine sahip çıkılacağının bilinmesini isteriz." Ali Uslu, Cumartesi günü Tevhide Kütük için Kozan ilçesi Acarmantaş Köyü'nde bir tören düzenleyerek öğrenciye ödülünü burada takdim edeceklerini söyledi. Ali Uslu, "Sendika olarak Tevhide'nin haklı davasında yanındayız, destekçisiyiz" şeklinde konuştu.

    TEVHİDE'YE DESTEK YAĞIYOR

    Tevhide Kütük'ün babası Arif Kütük ise Türkiye'nin dört bir yanından destek telefonları aldıklarını söyledi. Türk halkının Tevhide'ye sahip çıkmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Arif Kütük, "Almanya'dan, Avrupa'nın birçok ülkesinden, Türkiye'nin dört bir yanından arayan, geçmiş olsun dileklerini ileten insanlarımız var. Görüntüleri gözyaşları içerisinde seyrettiklerini söylüyorlar. Gelen destek bize büyük moral verdi. Kızımın da bozulan morali bu desteklerle bir nebze de olsa yerine geldi. Zaman zaman ev telefonumuz kilitleniyor. Destek veren herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

    Öte yandan, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, üzücü olayın meydana geldiği gün AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Avcı ile birlikte Kütük ailesinin evine gittiklerini anlattı. Özgan, "Çocuğumuzun moralini düzeltmek, teselli etmek için ziyaret ettik. Belediye Başkanı olarak bir takım armağanları kendisine verdim. Biraz olsun çocuğumuzu rahatlatmak istedik." dedi.

    Ablası da başörtüsü mağduru

    Tevhide'nin babası Arif Kütük, büyük kızı Mümine'nin de evvelki sene İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy adına düzenlenen bir yarışmada dereceye girmesine rağmen ödülünü alamadığını açıkladı.

    Kütük, "Evvelki sene aynı mağduriyeti, başörtülü olduğu için ablası da yaşadı. Büyük kızım Mümine Kütük (18) yine İmam Hatip Lisesi'nin son sınıfındayken Mehmet Akif Ersoy ile ilgili bir yarışmada dereceye girmişti. Başörtülü olduğu için protokolün karşısına çıkartmadılar. Onu sus pus ettiler, ödülü onun adına bir öğretmeni aldı." şeklinde konuştu.




    İşte Tevhide'ye birincilik getiren kompozisyon!


    Ödülü verilmeden sahneden indirilen başörtülü öğrenciye birincilik getiren yazısı.


    Adana'nın Kozan ilçesinde düzenlenen yarışmada birinci olan ve 24 Kasım Öğretmenler Günü töreninde ödülünü alamadan kürsüden indirilen imam hatip lisesi öğrencisi Tevhide Kütük'e birincilik getiren kompozisyon yayınlandı.

    Bir öğretmen olmalı...

    "Dünyanın her yerinde öğretmenler, toplumun en fedakâr ve saygı değer insanlarıdır" diyen Başöğretmen'in duyduğu saygı kadar saygı duyuyorum sana. Onun verdiği değer kadar değerlisin

    Öğretmen ne demektir öğretmen? Öğretmen, toplumu cehaletten kurtarmaya çalışan bir savaşçı. Alilere, Fatmalara, Yasinlere bilgi dağıtan, onlara sevgiyle yaklaşan, onları saran sıcak bir kucak. Ya da ufukları aydınlatan bir kandil

    Ben, seni böyle tarif ediyorum öğretmenim. Yalnız bu kadar mı? Hayır. Sen bir ufku aydınlatmak uğruna mum gibi erimeye razı olan. Sen, taze ruhları işleyip, onlara şekil veren. Ve sen ki; tarumar olmuş bir bahçenin son ümidi Bir heykeltraşın mermere verdiği şekil misali bilginle şekillendir beni. Sadece beni mi? Hayır, ben nasıl muhtaçsam sana bir öksüz, bir yetimde öyle muhtaç.

    ÖĞRETMENİM SEN BİR ANNESİN

    Sen "ah, bir öğretmenim olsa, beni bilgisiyle sulasa, beni ısıtsa" diyen sokak çocuğunun hayalisin. Onun masum gözlerinde canlandırdığı annesin. Ya da baba Bunca çiçekler susuzken sana, bilgi yağmurunu sal onlara. Yağmurunda can bulsunlar, güneşinde sevgi. Uzatmalısın ellerini.

    Yetişmeli elin taa Doğulara, Batılara, Kuzeylere ve Güneylere. Hatta dünyanın dört bir yanına. Fakat ülkeler değil, gönüller fethetmelisin. "Dünyanın her yerinde öğretmenler, toplumun en fedakâr ve saygı değer insanlarıdır." diyen Başöğretmen'in duyduğu saygı kadar saygı duyuyorum sana. Onun verdiği değer kadar değerlisin. Gözlerine baktığımda görmeliyim; okyanusların derinliklerini, dünyayı, gezegenleri. Ellerini uzattığında anlamalıyım; tarihimi, geçmişimi, atalarımızın bizler için yaptıklarını. Ve dudaklarında dökülen her söz belleğime yerleşmeli.

    BİR GÜN GÖREVİN KALMALI YADİGAR

    Birgün gelmeli. Öyle birgün gelmeli ki, görevin yadigâr kalmalı bana. Verdiğin emeği, sevgiyi, bilgiyi ben de sunmalıyım Mehmetlere, Sevdalara. En güzide bilgiler vererek yetiştirmeliyim onları. Bana "öğretmenim" diyen küçük kalpleri hazırlamalıyım geleceğe

    İşte bu duygularla nesillere ulaşmalı. Öğretmenlik, Sadece 24 Kasımlarda değil, Şubatlarda, Nisanlarda da hatırlanmalı öğretmenin değeri. Toprağın altında gömülü kalmamalı, asırlarca. Bilgi için GÖNÜLLER KAZANMALI BİR ÖĞRETMEN, GÖNLÜNÜ ADAMALI BİR ÖĞRENCİ

    SAYGILARIMLA


    noimage


    Kürsüden indirilen İmam Hatip'li kız konuştu!



    Ödülünü almak için çıktığı kürsüden başörtülü olduğu için indirilen İHL öğrencisi Tevhide Kütük'den sitem.



    Adana'nın Kozan ilçesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen törende, kompozisyon yarışmasındaki ödülünü almak için çıktığı kürsüden başörtülü olduğu gerekçesiyle indirilen İmam Hatip Lisesi öğrencisi Tevhide Kütük, "Başörtüme bakacaklarına, başarıma baksalardı daha iyi olurdu.

    Bu vatanı bize kazandıran Ata'mızın genç nesli olan bizler, geleceğe ışık olmak isterken, böyle olaylarla karşılaşmak geleceğimizi gölgelemekte" dedi.

    Kütük, yaptığı açıklamada, Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen kompozisyon yarışmasında "Bir Öğretmen Olmalı" başlıklı eseriyle birinci olduğunu öğrenince büyük bir sevinç duyduğunu belirtti. Bu sevincinin ödül töreninde hayal kırıklığına uğradığını ifade eden Kütük, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Ödülümü almak için sahneye çıktığımda sunucu öğretmen bana 'hangi okulda okuduğumu' sorduktan sonra protokole gitti.

    Protokolün bakışından beni sahneden indireceklerini sezmiştim ve sezgim gerçekleşti. Sunucu öğretmen bana 'Aşağıya iner misin, senin ödülünü sonra vereceğiz" dedi. 'Neden' dediğimde 'öyle isteniyor' dedi. Ne yapacağımı şaşırdım. Afalladım ve gözyaşları arasında sahneden indim. Daha sonra annemin yanına geçtim. Hakkım yenildiği için bir şeyler yapmalıydım.

    Milli Eğitim Müdürü'nün yanına zorlukla giderek 'Neden hocam?' diyebildim. Bana, 'senin kılık kıyafetin yönetmeliğimize uymuyor' dedi. Sonra salonu annemle beraber terk ettim".

    Ülkede özgürlükten söz edildiğini ancak söylenenlerle yapılanların birbirine uymadığını ifade eden Kütük, "Başörtüme bakacaklarına, başarıma baksalardı daha iyi olurdu. Bu vatanı bize kazandıran Ata'mızın genç nesli olan bizler, geleceğe ışık olmak isterken, böyle olaylarla karşılaşmak geleceğimizi gölgelemekte. Ülkemi, milletimi, bayrağımı ve dinimi seviyorum. Bu uğurda her şeye rağmen önüme çıkan engelleri aşacağıma inanıyorum. Bana destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

    ANNE: NASIL TESELLİ EDECEĞİMİ BİLEMEDİM

    Anne Gülsiye Kütük ise kızının kürsüden indirilmesinden sonra ağlamaya başlayınca çok üzüldüğünü söyleyerek, "Bir başörtüsü insanı bu kadar mı rencide ediyor? Başarılı bir birey yetiştirmeye çalışırken kızıma yapılan bu hareket bir anne olarak beni derinden üzdü. Kızım ağlayınca onu teselli etmek için ne yapacağımı şaşırdım. Kızımın bu duruma düşmesini istemezdim" diye konuştu.

    BABA: BİZ BU VATANIN EVLATLARI DEĞİL MİYİZ?

    Baba Arif Kütük de, kızının başarı getirirken başörtüsü nedeniyle böyle bir tepkiyle karşılaşmasının kendisini fazlasıyla üzdüğünü belirterek, "Biz bu vatanın evlatları değil miyiz?" diye sordu.

    Bu arada, AK Parti Kozan İlçe Başkanı Abdullah Avcı da yaptığı açıklamada, kız çocuğunun oraya çıkarılıp çıkarılmamasının tartışılabileceğini belirterek, "Ancak el kol hareketleri yapmak, kız çocuğunun psikolojisini bozmak, salonda bulunan yüzlerce insan karşısında kız çocuğumuzun el aşağı edilmesi doğru değildir. Şayet ortada bir yanlış varsa bunun yolu onu aşağıya indirmek değil. Sorumlular hakkında tören sonrasında gerekli işlem yapılabilirdi. Böyle yapmayıp başarılı bir öğrencinin bu şekilde aşağıya indirilmiş olması bizleri derinden üzmüştür. Buna da tepkimizi salonu terk ederek gösterdik" şeklinde konuştu.


    Leman'ın kapağında başörtülü kız!


    Başörtülü olduğu için kürsüden aşağıya indirilen kıza destek yağıyor.





    Adana'nın Kozan ilçesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen şiir yarışmasında kazandığı birinciliğe rağmen, başörtülü olduğu gerekçesiyle kürsüden aşağıya indirilen Tevhide Kütük'e toplumun farklı kesimlerden destek yağıyor.
    Muhalif çizgileri ve söylemiyle dikkat çeken haftalık mizah dergisi Leman da Garnizon Komutanı Binbaşı Hüseyin Çopur ve Kozan Kaymakamı Aydın Tetikoğlu'nun kürsüden alaşağı ettiği başörtülü öğrenciyi bu haftaki sayısında kapağa taşıdı. Ödülünü almak üzere kürsüye gelen öğrenciye, büyük bir postalın "Küüt" diye tekme atması şeklinde tasvir edilen karikatür, "Bir Genç Kızın Gözyaşları" manşetiyle sunulurken, yaşanan dram da yazılı metinle aktarılıyor. Karikatür, konuşma balonunda yer verilen "İn Ordan Aşşaa!" ifadesiyle gerçeklik kazanıyor.


    noimage

    Kaynak:haberaktuel
#30.11.2007 22:40 0 0 0
  • "Sizi Allah'a havale ediyorum".

    Günün birinde herkes yaptigi eziyetin cezasini bulacaktir... INSALLAH:
#30.11.2007 23:47 0 0 0
  • dogru,kahrolsun `.........`uzanan eller,ama kahrolmasin ........... uzanan eller.

    bir gün gelecek,din düsmani .............. düzen yerin dibine girecek!!
#01.12.2007 00:19 0 0 0
  • Haberlerde izledim
    Allah akil fikir versin kendi ulkesinde kendi dinini temsil edememek cok kotu bisey biz avrupadayiz ben birsuru turbanli bayani goruyorum hastanelerde eczanelerde vs.vs. ama Turkiyede rastlamak imkansiz Bush bi izin verse batiya kole olduk cok yazik
#01.12.2007 00:34 0 0 0
  • @destan
    Arkadasim insanlarin siir okudugu icin cezaevine atildigi bir ülkede yasiyoruz.

    Yazindaki bazi cümleler T.C. yasalarina göre suc teskil edebilecegi ve her ne kadar sanalda olsa devletin bulamayacagi kimse olamayacagini düsünerek editledim.

#01.12.2007 00:37 0 0 0
  • bu haberi yazılı olarak okumuştum ama geçenlerde bu kardeşimizin acısını ve yapılan büyük haksızlığı tv'de daha net gördüm...

    Tevhi'denin ilçe M.E M ' e "Hocam neden ödülümü vermediniz" sorusuna karşılık,bir M.E.M'ü gayet lakayit bir duruş,tavır ve konuşma şekliyle "öyle uygun görüldü,anladın mı şimdi" gibi bir cevap veriliyor....yukarıdaki haberde aktarıldığı gibi sessiz kalmadılar...kim böyle bir haksızlığı uygun görebilir ki? kimsenin buna hakkı yok...

    hani nerde demokrasi?? hani nerde kişisel hak ve özgürlükler...bu nefretleri yüzünden birçok beyin göç ediyor...bunun tek sorumlusuda olaylara dar bir pencereden bakan,sığ düşünceli insanlardır...
#01.12.2007 06:28 0 0 0

  • noimage

    Kozan'da, tertiplenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hak ettikleri ödülleri verilecektir. Davet edilirler. Sırayla ve sevinçle çıkarlar sahneye, gururla dizilirler annelerinin, babalarının ve öğretmenlerinin karşısına.


    On, on iki öğrenciden birinin başı kapalıdır.

    Üstelik başını kapatan kız, İmam-Hatip Okulu öğrencisidir; yani feleğin sillesini doğuştan yiyenlerden!

    Ödüller verilmeye başladıktan az sonra, o öğrencinin sahneyi terk etmesi söylenir

    Az önce sevinci ve mutluluğu doruğa çıkmışken, tepesi üstü yere çakılmış gibidir

    Perişandır yavrucak, sukut-u hayale uğratılmıştır; kocaman adamların elinde örselenmiş bir tutam kâğıda döndürülmüştür

    Onlar, önceden tedbir almasını bilmeyen büyüklerdir

    Onlar, ödül anına kadar bir kenarda duran çocukları göremeyen sorumlulardır

    Onlar, çocuk psikolojisinden anlamayan kocamanlardır

    Onlar, bir aferine bin çocuğu harcayabilen irilerdir

    Ağlayarak sahneyi terk eder.

    Salon şoktadır; salon buz, salon hüzünlü, salon öfkeli

    Sonra gelir Milli Eğitim Müdürü'nün önüne, onun şahsında herkese bağırır; "Ama, sizin bu yaptığınız haksızlık!.."

    Gelirken ve isyanını dillendirip giderken muhteşemdir yavrucak, izzet-i nefsini savunmaktadır; kırılan gururunu tamire çalışmaktadır

    Kararlı görünmektedir; hatta "Madem öyle, ben de türbanımla ömür boyu bu tür haksızlığı yapanlarla mücadele edeceğim" der gibidir

    Üç kuruşluk ödül peşinde değildir o

    Göreceksiniz almayacaktır da.

    Kocamanlar, iriler, büyükler "Al yavrum, bu senin hakkın" diyecekler; "Al artık işi büyütme" gibi akıl da verecekler

    Ama göreceksiniz, o almayacak!

    Babalarının mülkünden kovuyorlarmış gibi el kadar çocuğa, "Sahneyi terk et!" deme hakkını buldular kendilerinde.

    Kazandığı ödülü, artık kendinin olduğu tescil edilmiş ödülü, kendine vermediler. Dikkat edin onların kazandığı değil, kızcağızın kazandığı ödülü kızcağıza vermediler.

    Ağlayarak sahneyi terk etti.

    Arkasından da çoğu öğretmen olan izleyicilerin neredeyse tümü sakin ve vakarla terk etti salonu

    "Alın" diyorlardı sanki, "Alın, sahneler sizin olsun, boş salonlar da; ama biz, bu yaptığınıza katılmıyoruz, hatta protesto ediyoruz"

    Onlar kocaman adamların değil, ödülünü bile alamayan el kadar kızcağızın yanında yer aldılar.

    Onlar öğretmendi.

    Ders vermek onların işi idi Fırsat eğitimini de çok iyi becerirler hani...

    Çıktılar salondan ve halkımızın büyük çoğunluğunun yüreğine girdiler

    Geride, EL kadar kıza yenilmiş kocaman adamlar kalmıştı


    Yazan : ARİF BİLGİN
#01.12.2007 08:01 0 0 0
  • Müslüman bir ülkede Müslümanligin simgesi
    Bas örtüsü bu derecede insanlari kokutoyrsa
    Way bizim halimize derim eyvahlar olsun bize yaziklar olsun bize
#01.12.2007 09:38 0 0 0
  • Şu ise bak ya Güzel Türkiyemizin bütün problemleri bitti simdi sira bacilarimizin Analarimizin bas örtüsü geldi.

    Allah yardimcimiz olsun müslüman bir ülkede yasanan celiskilere bak ya.....olmaz olsun bu beyinler
#01.12.2007 11:39 0 0 0
  • Tüh yazik, nasil cevap vereceksinizki mantikli bir cevabiniz yok cünkü.Öyle uygun görüldü demek kolay .
    Vatanimizda basörtüsü zorlar örtülüyor gerekcesiyle karsimiza cikan zavallilarin asil gayesi basörtüsünü zorla cikartmaktir.Ülkemizde demokrasi var kimse basini zorla kapatamaz deniliyor.Ülkemizde demokrasi olsaydi basörtüsü zorla indirilmeye ugrasilmazdi.
    Sizlerle beraber bizlerde tüm dünyaya rezil oluyoruz rezil !
#01.12.2007 12:28 0 0 0
  • hepimiz lafa gelince özüz biriz demeyi adet haline gelmiş bir ülkede yaşamak fakat ÖZÜMÜZÜ yaşamadan yaşamaya çalışmak.çalışırkende kırılan bir küçük kalp ve mazlumca akan gözyaşları .ve onu göremeyen görmek istemeyen milyonlarca çift gözler.aslında gözleri değilde korkuları mı engel oluyor olup biteni yokmuş gibi görmeye.

    son zamanlarda başörtüsüne yapılan en büyük en çirkin hakaretlerden biri daha yaşandı %99 u müslüman olan ülkemde.o küçük kızın devasa yüreğiyle yazdığına bakmayanlar sadece başındaki örtüye neden odaklanıyorlar.bu nasıl bir trajidir.burası bir avrupa ülkesimidir ki avrupada bile böyle bir rezalet olmuyor.bu gidişata ne zaman DUR denilecek ümitle beklemekteyim yine de her ne olursa olsun .her ne yapılırsa yapılsın.
#01.12.2007 14:07 0 0 0
  • "sizi Allah'a havale ediyorum"

    gerekenin en güzelini söylemiş
#01.12.2007 15:32 0 0 0
  • ALLAH 'a havale ediyoruz.YÜCE MEVLAM kalplerimizi iman nuruyla nurlandırsın inşallah.AMİN.
#01.12.2007 22:07 0 0 0
  • Bu gibi işleri rejime falan yoruyorlar ama asıl iş rejim maskesi altındaki kafirler.Bu resmen dinimize göre kafirliktir.Kafirin de hakkı helak tır.Birçok yerde bahsedilmiş tir kafirin hakkının helak olduğu ama kimse galeyana falan gelmesin diye öyle ulu orta yazılıp çizilemiyor.ALLAH cümle kafirleri KAHHAR ismiyle kahreder inşallah
#01.12.2007 22:45 0 0 0
  • ßunu HaberLerde İzlemi$timm

    Kız Dawa Acacaktı En Son

    Yazık İnsanlıgına Yazıkk
#02.12.2007 02:11 0 0 0
  • ya size bir şey soracam burası MÜSLÜMAN ülkesi mi???
#02.12.2007 09:56 0 0 0
  • ben soruyu düzeltebilir miyim

    acaba biz gerçekten müslüman mıyız ki bunlar başımıza gelio
#02.12.2007 10:02 0 0 0
  • @keskinkilic_68 adlı üyeden alıntı:
    ben soruyu düzeltebilir miyim

    acaba biz gerçekten müslüman mıyız ki bunlar başımıza gelio
    Orijinali Göster...
    ben soruyu düzeltebilir miyim

    acaba biz gerçekten müslüman mıyız ki bunlar başımıza gelio

    evet sorunun doğru şekli bu...
#02.12.2007 10:09 0 0 0
  • @MaRaBoGLu61 adlı üyeden alıntı:
    Müslüman bir ülkede Müslümanligin simgesi
    Bas örtüsü bu derecede insanlari kokutoyrsa
    Way bizim halimize derim eyvahlar olsun bize yaziklar olsun bize
    Orijinali Göster...


    "Müslümanligin simgesi" diye bi kavram olamaz bu farz dır allah ın emri zaten muhalefet olanlarda Müslümanligin simgesi diyerek mazeme cıkartıyorlar kendilerine cümlelerimize dikkat edelim. ayrıca bizim hayır olarak gördükleriz şer, şer olarak gördüklerimizde hayır olabilir. tabi en doğrusunu allah bilir
#02.12.2007 19:03 0 0 0