Malzemeler;

1 kilo yufka
1 kilo Malzemeler;
1 kilo yufka
1 kilo ıspanak
1 büyük baş soğan
200 gr peynir
karabiber, tuz
Sos malzemesi;
3 yumurta
1 çay bardağı süt
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ

Yapılışı;

Bir yufkayı yuvarlak biçimde yayıp sos malzemesinden bir miktar sürelim sonra ortadan ikiye katlayıp yarım ay biçimine getirelim. Yarım ay biçimindeki yufkamızı da bıçakla dört üçgen eşit parçaya bölelim. Diğer tarafta soğanı yemeklik doğrayıp bir miktar kavuralım. Daha sonra doğranmış ıspanağı da eklip az miktar kavurup tuz ve karabiberle tatlandıralım. Soğuduktan sonra içine peyniri de ekleyelim. Üçgen parçaların geniş kısmına iç malzemeden koyup sigara böreği gibi saralım. Yağlanmış tepsiye hepsini yan yana dizelim. Kalan sosu da üzerine döküp çörekotuyla süsleyip 180 derecelik fırında pişirelim.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 352
favori
like
share
Sindy Tarih: 02.12.2007 11:53
tarif icin tesekkurler SU-PERISI