[COLOR="lemonchiffon"]malzemeler

2 su bardağı kuru fasulye
250 gr. kuşbaşı et
2 adet orta boy kuru soğan
4 adet orta boy domates
2 adet sivri bibiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay bardağı ayçiçek yağı
2 tatlı kaşığı tuz


[COLOR="lemonchiffon"]yapilisi

Kuru fasulye akşamdan ıslatılır, ertesi günü yumuşayana kadar haşlanır, tencereye yağ konur, ısınınca ince kıyılmış kuru soğan atılır, pembeleştirilir. Üzerine kuşbaşı et eklenir, suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir, biber rende domates, kimyon ve tuz katılır, domatetes salça gibi olana kadar pişirilir, kuru fasulye eklenir, 15-20 dakika kadar pişirilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 433
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 03.12.2007 00:30
yanında birde turşuyla pirinç pilavı ne güzel olur