Bilim adamları kızartılmış balığın yaşlılarda inme riskini yüzde 10-13 artırdığı uyarısında bulundu. Harvard Üniversitesi'nde yapılan araştırma, ton balığı ile haşlanan veya fırında pişirilen balıkların 65 yaş üzerindeki insanlarda inme riskini azalttığını gösterdi. 65 - 74 yaşındaki 4 bin 775 denek üzerinde 12 yılda yapılan araştırmaya göre, ayda 1-3 kez ızgara veya haşlanmış balık tüketenlerde inme riski yüzde 14 daha az görülüyor.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 427
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 02.12.2007 23:50
kızartılmış balık inme riskiyle birlikte kanseride tetikler
casper Tarih: 02.12.2007 20:32
bende fırında yapıyorum balığı hem lezetli hem sağlıklı oluyor