1 porsiyon:105 kalori

Malzemeler:

- 4 yemek kaşığı margarin
- 2/3 çay fincanı toz şeker
- 1/2 çay fincanı soğuk su
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay ficanı beyaz un
- 4 yemek kaşığı kakao
- 4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz yada badem (fındık da olabilir)
- 2 tatlı kaşığı pudra şekeri

[COLOR="lemonchiffon"]Yapılışı:

- Orta boy bir sahanda margarini eritin. Ocaktan alıp şekeri koyun ve karıştırın. Daha sonra vanilya ve suyu da ekleyin.
- Başka bir kapta un, kakao ve kabartma tozunu karıştırıp birlikte eleyin. Dövülmüş cevizleri ekleyin. Çırpma teli ile çırparak şekerli karışımın içine dökün. Birbirlerini tutup homojen bir hamur olana dek karıştırın.
- 20x40 cm ölçülerinde bir kek kalıbının içine yağlı kağıt serin. Brownie hamurunu döküp 175 derece ısıtılmış fırında 20 dk. pişirin. Ortasına kürdan sokarak pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. Fırından çıkarıp hafif soğutun.
- 16 parçaya bölüp servis tabağına alın. Bir çay süzgeci ile üzerine pudra şekerini eleyin.
"Brownie" yaparken orta boy çay fincanlarını ölçek olarak kullanın. Büyük kupalar yada küçük kahve fincanları sizi yanıltır

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 499
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 03.12.2007 00:26
paylaşımın için saol sindy