1 su bardağı dövülmüş fındık
1çay bardağı zeytinyağı
1 adet portakalın suyu
1 çorba kaşığı un
bir çay kaşığı toz şeker
2 adet soğan
4 adet enginar
1 demet dereotu
1 adet limon suyu
tuz karabiber
yapılışı:
*Enginarların üst yapraklarını soyun kalan yaprakların üstünden kesin içindeki tüyleri alın. Limonlu ve unlu bol suda 10-25 dakika bekletin.
*Zeytinyağı tencereye katın. Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin. Pembeleşene kadar pişirip şeker, tuzu ve karabiberi ekleyip enginarları yerleştirin. Üzerine portakal suyunu enginarlar pişecek kadar az su ekleyin. Suyu bitip enginarlar yağ ile kalana kadar pişirin.
*Enginarları soğutup önceden kıyılmış fındığa sonra dereotuna bulayın. Soğuk olarak servis yapın.