Portakalı Enginar

Son güncelleme: 03.12.2007 13:46
  • Malzemeler

    1 su bardağı dövülmüş fındık
    1çay bardağı zeytinyağı
    1 adet portakalın suyu
    1 çorba kaşığı un
    bir çay kaşığı toz şeker
    2 adet soğan
    4 adet enginar
    1 demet dereotu
    1 adet limon suyu
    tuz karabiber

    yapılışı:

    *Enginarların üst yapraklarını soyun kalan yaprakların üstünden kesin içindeki tüyleri alın. Limonlu ve unlu bol suda 10-25 dakika bekletin.
    *Zeytinyağı tencereye katın. Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin. Pembeleşene kadar pişirip şeker, tuzu ve karabiberi ekleyip enginarları yerleştirin. Üzerine portakal suyunu enginarlar pişecek kadar az su ekleyin. Suyu bitip enginarlar yağ ile kalana kadar pişirin.
    *Enginarları soğutup önceden kıyılmış fındığa sonra dereotuna bulayın. Soğuk olarak servis yapın.
#02.12.2007 23:19 0 0 0
  • tarif icin tesekkurler SU-PERISI
#03.12.2007 13:46 0 0 0