Malzemeler

12 küçük boy kabak
1/4 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
220 gram Kıyma
1 yemek kaşığı margarin
Maydanoz
1 yemek kaşığı Tuz
1 tatlı kaşığı Kara Biber
1 2/3 su bardağı Su (sicak)
5 diş Sarmısak
2 3/4 su bardağı Yoğurt

yapılışı:

Kabağı yıka, kenar kalınlığı 3-4 milimetre kalacak şekilde içi oyulur. Kızdırılmış derin yağda hafif pembeleşinceye kadar kızart. Kıyma ve margarin tencereye koyulur, kısık ateşte, kıyma bıraktığı suyu çekene değin, 15-20 dakika pişirilir. Maydanozu yıkanıp, ayıklanarak, ince ince doğranıp kıymaya katılır, karıştırarak 2-3 dakika daha pişirilip, ocaktan alınır. Tuz ve kara biberi eklenip, karıştırılır. Kabaklar kıymalı içle doldurulup bir tencereye dizdikten sonra suyu dolmaların üzerine döküp ve 45 dakika kadar pişirilir. Sarımsaklı yoğurt hazırlanır. Dolmaların üzerine döküp servis yapılır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 426
favori
like
share
Sindy Tarih: 03.12.2007 13:45
emegine saglik SU-PERISI