Malzemeler

Yeteri kadar un
Kabartma tozu
2 çorba kaşığı tereyağ
2 yumurta
1 çay fincanı yoğurt
1 çay fincanı süt
1 çorba kaşığı limon suyu

yapılışı:

Yumurta, yoğurt, tereyağ, karbonat, süt, limon suyunu karıştırın ve içine yeteri kadar un koyup kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. 25 dakika nemli bez altında bekletin. Tabak büyüklüğünde 1cm kalınlığında açın. Dört yufkayı arasına tereyağ sürerek üst üste koyun. Hafif hepsinin üstünden oklava geçirip ikiye katlayın. Ortadan bölün. Uzun kenarına peynirli içi koyun. Uçundan kıvırarak küllah şeklinde sarın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180c fırında pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 482
favori
like
share
Sindy Tarih: 03.12.2007 13:41
tarif icin sagol SU-PERISI