Ahir Kapı Tatlısı

Son güncelleme: 08.02.2008 07:19
  • Malzemeler

    2 su bardagi tozseker
    1 yumurta sarisi
    Surup icin
    4 parca milfoy hamuru
    100gr tel kadayif
    1 cay kasigi ince cekilmis antep fistigi
    1 cay kasigi tarcin
    1 su bardagi meyve sekerlemesi
    1 tatli kasigi tereyagi
    1 cay kasigi siviyag
    2 su bardagi su
    Yarim limon suyu

    yapılışı:

    Telkadayifi eritilmis tereyagi ve tarcinla harmanlayin. Milfoy hamurunu duz bir tezgah uzerine yayin. Uzerine cekilmis antep fistigi, meyve sekerlemesi ve en uste yuvarlanmis tel kadayif yerlestirin. Hamuru bir ucundan tutup ic tarafa bastirarak guvec sekli verin. Hamurlarin kenarlarina yumurta sarisi surun. Diger milfoy hamurlarina ayni islemi tekrarlayin. Guvec seklindeki milfoyleri tepsiye yerlestirip onceden isitilmis orta isili firinda kizarincaya kadar pisirin. Su ve tozsekeri bir kapta kaynatin. Atesten almadan once limon suyunu ekleyip karistirin. Soguyunca sicak tatlinin uzerine dokun. Yarim saat dinlendirdikten sonra servis yapin.
#02.12.2007 23:44 0 0 0
  • tarif icin tesekkurler SU-PERISI
#03.12.2007 12:22 0 0 0
  • tarif için tşk canım eline sağşık
#14.12.2007 01:03 0 0 0
  • tatlı tariflerin için saol ablacım
#08.02.2008 07:19 0 0 0