malzemeler

3 soğan
2 diş sarmısak
5 kaşık zeytinyağı
3 çay kaşığı nane
4 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı salça
Yarım bardak su
Tuz, karabiber, kırmızıbiber.

[COLOR="lemonchiffon"]yapilisi

Çelik tencerede soğanları, zeytinyağı ile pembeleştirin. Sirkeyi ve sulandırılmış salçayı ekleyin. Kaynayınca sarmısak ve naneyi koyun. 15 dakika açık kapak pişirin. Sos krema kıvamını alınca tuzu ve biberlerini ilave edin. Bu sos et, balık, tavuk, ızgara veya fırında bütün et yemeklerinde kullanılır. Buzdolabında uzun süre saklanabilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 375
favori
like
share
by_cyber Tarih: 08.07.2008 09:06
paylaşım için çok thanks....
SU-PERISI Tarih: 04.12.2007 00:40
eline emegine saglık sindy