Muzlu Bademli Kek

Son güncelleme: 09.12.2007 01:07
  • Malzemeler

    5 Adet yumurta
    5 Çorba kaşığı tozşeker
    Yarım paket tozşeker
    Yarım paket vanilya
    Yarım paket kabartma tozu
    5 Çorba kaşığı un
    2/3 su bardağı badem

    Keki ıslatmak için:

    Yarım su ardağı süt
    2 Çorba kaşığı tozşeker
    Kreması için:
    1 Paket pasta kreması
    1.5 su bardağı süt
    2 Adet muz
    Yarım çay bardağı file badem
    1 Tatlı kaşığı bal

    Hazırlanışı

    · Bir kaba karıştırdığınız 5 adet yumurtanın üzerine 5 çorba kaşığı tozşekeri ilave edin.
    · Kısık ateşte çok hızlı karıştırın.
    · Ateşten alıp, vanilya, kabartma tozu ve ilave edip, karıştırın.
    · Son olarak kabuğunu soyup, çok ince kıydığınız bademleri ekleyin ve tekrar karıştırın.
    · Derin bir kek kalıbını yağlayıp, hamuru içine boşaltın.
    · Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 40 dakika kadar pişirin.
    · Yarım su bardağı süte 2 çorba kaşığı tozşekeri katıp, karıştırın.
    · Kek pişince fırından çıkarıp, üzerine şekerli sütü gezdirin ve soğumaya bırakın.
    · Diğer taraftan hazır pasta kremasını bir buçuk su bardağı sütle çırpın.
    · Soğuyan keki enlemesine ikiye bölün.
    · Arasına kremanın bir kısmını sürün.
    · 1 Adet dilimlenmiş muzu kremanın üstüne sıralayın.
    · Diğer kek parçasını üzerine kapatın.
    · Kekin her tarafını kalan kremayla sıvayın.
    · Servis yapmadan önce diğer muzu dilimleyip, kekin üzerine yerleştirin.
    · File bademi serpiştirin.
    · En üste bal gezdirip, servis yapın.
#03.12.2007 12:54 0 0 0
  • Teşekkürler emeğine sağlık
#03.12.2007 13:01 0 0 0
  • eline saglık
#03.12.2007 23:57 0 0 0
  • ellerine saglik
#09.12.2007 01:07 0 0 0