5 Adet yumurta
5 Çorba kaşığı tozşeker
Yarım paket tozşeker
Yarım paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
5 Çorba kaşığı un
2/3 su bardağı badem
Keki ıslatmak için:
Yarım su ardağı süt
2 Çorba kaşığı tozşeker
Kreması için:
1 Paket pasta kreması
1.5 su bardağı süt
2 Adet muz
Yarım çay bardağı file badem
1 Tatlı kaşığı bal
Hazırlanışı
· Bir kaba karıştırdığınız 5 adet yumurtanın üzerine 5 çorba kaşığı tozşekeri ilave edin.
· Kısık ateşte çok hızlı karıştırın.
· Ateşten alıp, vanilya, kabartma tozu ve ilave edip, karıştırın.
· Son olarak kabuğunu soyup, çok ince kıydığınız bademleri ekleyin ve tekrar karıştırın.
· Derin bir kek kalıbını yağlayıp, hamuru içine boşaltın.
· Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 40 dakika kadar pişirin.
· Yarım su bardağı süte 2 çorba kaşığı tozşekeri katıp, karıştırın.
· Kek pişince fırından çıkarıp, üzerine şekerli sütü gezdirin ve soğumaya bırakın.
· Diğer taraftan hazır pasta kremasını bir buçuk su bardağı sütle çırpın.
· Soğuyan keki enlemesine ikiye bölün.
· Arasına kremanın bir kısmını sürün.
· 1 Adet dilimlenmiş muzu kremanın üstüne sıralayın.
· Diğer kek parçasını üzerine kapatın.
· Kekin her tarafını kalan kremayla sıvayın.
· Servis yapmadan önce diğer muzu dilimleyip, kekin üzerine yerleştirin.
· File bademi serpiştirin.
· En üste bal gezdirip, servis yapın.