Malzemeler

Mercanköşk
1 Demet Maydanoz
1 Adet Kabak
1 Adet Soğan
1 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı, Tuz
1 Adet Havuç
1-2 Çorba Kaşığı Mısır Unu
1 Adet Patates
Tarhur
Fesleğen


[COLOR="lemonchiffon"]Yapılışı

Patates, havuç, soğan ve kabağı yıkayıp temizleyelim. Maydanoz, mercanköşk, tarhun, fesleğen ve sebzeleri buharda veya çok az suda haşlayalım. iyice piştikten sonra sebzeleri tahta kaşıkla ezerek püre haline getirelim. Yağsız bir tavaya bir tatlı kaşığı zeytinyağı koyalım. İyice kızdıralım. Hazırladığımız sebzeli karışımdan tavaya bir kepçe kadar alalım. Şekil verebilmek için sebzenin içine bir miktar mısır unu veya galeta unu ilave edelim. Sebzeleri tavada devamlı karıştıralım. Karışımın bir süre sonra katılaştığını ve sebzelerin birbirine yapıştığını göreceksiniz. Sebzeler mücver şeklini aldığında alt üst ederek iki tarafını da kızartalım. Dilediğimiz miktarda kızardığında tabağa alarak garnitürlerle zenginleştirip ana yemek olarak servis yapalım.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 520
favori
like
share
sysdev06 Tarih: 07.01.2008 19:00
slm
SU-PERISI Tarih: 04.12.2007 00:55
güzel tarifin için saol sindy