Malzemeler :

• 1 kg istediğiniz cins balık (temizlenmiş; küçükse bütün bırakılmış, büyükse parçalara ayrılmış)
• 2-3 adet patates
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 2 adet havuç
• 1 adet küçük kereviz
• 4 diş sarmısak
• 2 adet limon
• 1 adet maydanoz
• Tuz , karabiber
• 2-3 adet soğan

[COLOR="lemonchiffon"]Hazırlanışı :

Soğanları piyaz doğrayın. Zeytinyağında kızartmadan kavurun. 2 su bardağı su ilave edip, kaynatın. Suyu biraz azalıp, soğanları da pişince süzgeçten geçirin; soğanları da ezin. Tekrar ateşe koyun. Balıkları, patatesleri, soyulmuş sarımsağı, havucu, kerevizi ilave edin. Tuz ve karabiberini katarak ateş üzerinde veya fırında pişirin. İnmesine 10 dakika kala 2 limon suyu, kıyılmış maydanozu ekleyin ve servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 437
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 16:06
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
facetoface Tarih: 16.04.2008 02:06
teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 04.12.2007 15:17
tarif için saol sindy