Balık Pilakisi

Son güncelleme: 07.07.2008 15:06
  • Malzemeler :

    • 1 kg istediğiniz cins balık (temizlenmiş; küçükse bütün bırakılmış, büyükse parçalara ayrılmış)
    • 2-3 adet patates
    • 1 çay bardağı zeytinyağı
    • 2 adet havuç
    • 1 adet küçük kereviz
    • 4 diş sarmısak
    • 2 adet limon
    • 1 adet maydanoz
    • Tuz , karabiber
    • 2-3 adet soğan

    Hazırlanışı :

    Soğanları piyaz doğrayın. Zeytinyağında kızartmadan kavurun. 2 su bardağı su ilave edip, kaynatın. Suyu biraz azalıp, soğanları da pişince süzgeçten geçirin; soğanları da ezin. Tekrar ateşe koyun. Balıkları, patatesleri, soyulmuş sarımsağı, havucu, kerevizi ilave edin. Tuz ve karabiberini katarak ateş üzerinde veya fırında pişirin. İnmesine 10 dakika kala 2 limon suyu, kıyılmış maydanozu ekleyin ve servis yapın.
#03.12.2007 13:47 0 0 0
  • tarif için saol sindy
#04.12.2007 14:17 0 0 0
  • teşekkürler
#16.04.2008 01:06 0 0 0
  • PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
#07.07.2008 15:06 0 0 0