MALZEMELER

12 adet kültür mantarı
1,5 kase yoğurt
2 diş sarmısak
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tereyağı
5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Kırmızı pul biber
Tuz
yapılışı:

Mantarları yıkayalım. Üst tabakasını alıp, içinde limonlu su olan bir kaba koyalım. Böylece mantarlarımız kararmayacaktır. Süzüp aldığımız mantarları tavla zarı formunda doğrayalım. Bir tencerede kaynattığımız suyun içine mantarları katalım. Yarım saat kadar pişirelim. Bir kasede yoğurdu, unu çırpma teliyle karıştıralım. Çorbanın suyundan da katarak azar azar tencereye dökelim. Bir yandan da topaklanmaması için karıştıralım. 10 dakika kadar pişirip, sosunu hazırlayalım. Bir tavada yağı eritelim, incecik kıydığımız sarmısakları ve kırmızı biberi (tercihinize göre acı ya da tatlı) ekleyip, sarmısaklar yanmadan, bir-iki çevirip, ateşten alalım. Pişen çorbamızın üzerinde gezdirip, ocağı söndürelim.


Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 458
favori
like
share
Sindy Tarih: 04.12.2007 11:32
tarif icin tesekkurler SU-PERISI