Yoğurtlu Mantar Çorbası

Son güncelleme: 04.12.2007 10:32
  • MALZEMELER

    12 adet kültür mantarı
    1,5 kase yoğurt
    2 diş sarmısak
    3 yemek kaşığı un
    3 yemek kaşığı tereyağı
    5 su bardağı su
    Yarım limonun suyu
    Kırmızı pul biber
    Tuz
    yapılışı:

    Mantarları yıkayalım. Üst tabakasını alıp, içinde limonlu su olan bir kaba koyalım. Böylece mantarlarımız kararmayacaktır. Süzüp aldığımız mantarları tavla zarı formunda doğrayalım. Bir tencerede kaynattığımız suyun içine mantarları katalım. Yarım saat kadar pişirelim. Bir kasede yoğurdu, unu çırpma teliyle karıştıralım. Çorbanın suyundan da katarak azar azar tencereye dökelim. Bir yandan da topaklanmaması için karıştıralım. 10 dakika kadar pişirip, sosunu hazırlayalım. Bir tavada yağı eritelim, incecik kıydığımız sarmısakları ve kırmızı biberi (tercihinize göre acı ya da tatlı) ekleyip, sarmısaklar yanmadan, bir-iki çevirip, ateşten alalım. Pişen çorbamızın üzerinde gezdirip, ocağı söndürelim.


#03.12.2007 23:45 0 0 0
  • tarif icin tesekkurler SU-PERISI
#04.12.2007 10:32 0 0 0