Sağlıklı zayıflamak için

Son güncelleme: 04.12.2007 13:01
  • Sağlıklı zayıflamanın temel bileşenleri sağlıklı beslenme programı ve düzenli egzersizdir. Başarılı kilo kontrolünde ise bu iki temel bileşenin alışkanlık haline getirilmesi gerekir.

    Zayıflama esnasında kimi destek uygulamaları kişilere yarar sağlayabilir. Bu konuda birçok destek uygulama olsa da, aslında sadece 1-2 tanesi etkili olmaktadır. Bunun dışında birçok yöntem hakkında yapılan bilimsel çalışmalar yetersiz olduğu için bu yöntemlerin olası etkileri de, yan etkileri de tam olarak bilinmemektedir. Zayıflama destek uygulamaları konusunda 2 yöntemin bilimsel geçerliliği kanıtlanmıştır. Bunlardan ilki LPG uygulamaları diğerleri ise lenf drenaj uygulamasıdır.

    Yurtdışında "selülitlerin Rolls Royce'u" olarak bilinen LPG, Amerika Besin ve İlaç Örgütü (FDA) tarafından etkisi kabul edilmiş ve uygulanmasında hiçbir sakınca olmayan bir cihazdır. Acı vermeyen bir vakumlama sistemi olarak tanımlanabilir. 1970'li yıllarda yanıklar ve lekeler için uygulanan LPG yönteminin zamanla farklı etkilerinin ortaya çıkması ile uygulama alanları oldukça genişledi. Fibroz, lekelenme, yatak yarası, dolaşım bozuklukları, denge sorunları, sırt ağrıları ve boyun ağrıları gibi sağlık sorunlarında yararlı olmasının yanı sıra, sporcuların yaralanmalarında ve sportif faaliyetlerden sonra toparlanma aşamalarında da son derece etkilidir. Zayıflama destek uygulamaları arasında ise en etkili ve güvenilir olanıdır. Selülit tedavisinde etkisi kanıtlanmış bir yöntem olan LPG'nin doğum sonrası problemleri üzerinde de olumlu etkileri olduğu bilimsel çalışmalar ile kanıtlanmıştır.

    Kas hücrelerinin bloke olması ve yağ hücrelerinin belirgin bir şekilde depolanması nedeniyle oluşan selülitlerin tedavisinde LPG uygulamaları, yağ hücrelerini sıkılaştırıp küçültür, bağ dokusunu güçlendirir ve lenf dolaşımını hızlandırır. Aynı zamanda deri elastikiyetini de arttırır. Böylece 14 seans sonrasında selülitlerde belirgin bir azalma oluşur. Kilo verme şeklini ve hızını olumlu yönde etkiler.

    Lenf drenaj, vücutta şişkinlik durumunu azaltan bir uygulamadır. Lenf sisteminde oluşmuş tıkanıklıkları azaltarak vücutta biriken toksinlerin ve fazla suyun atılmasını sağlar. Böylece kilo vermek daha kolay olur. Uzman personel eşliğinde yapılan lenf drenaj uygulamasının hiçbir yan etkisi saptanamamıştır. Yalnızca tansiyonu yüksek olan kişilerde tercih edilmemesi gereken bir uygulamadır. LPG ile birlikte uygulandığında, LPG'nin oluşturduğu etkileri arttırdığına dair kanıtlar da bulunmaktadır.

    Sağlıklı zayıflama için mutlaka bir diyetisyenden yardım almalı ve diyetisyen tarafından size özel düzenlenmiş olan beslenme programını uygulamalısınız. Düzenli egzersiz ile harcadığınız enerjiyi arttırmalı ve böylece sağlıklı beslenme programınızın etkisini arttırmış ve yaşam kalitenizi yükseltmiş olursunuz. Bu aşamada, uzman kadro ile uygulandığından emin olduktan sonra güvendiğiniz bir merkezde FDA tarafından onaylanmış zayıflama destek araçlarından yararlanabilirsiniz. LPG'nin etkisi 12. haftadan, lenf drenajın 10. haftadan sonra kendini gösterir. Tedavi esnasında haftada 2-3 kez, istenilen seviyeye gelindikten sonra koruma programında ise ayda bir kez uygulama yapılması gerekir.
#04.12.2007 09:02 0 0 0
  • saglıklı zayıflamak için diyetisyenden yardım almalı
#04.12.2007 13:01 0 0 0