Çürük Diş Kalp Tekletiyor

Son güncelleme: 04.12.2007 12:29
  • Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Köprülü, kalp rahatsızlığı bulunan hastaların diş çürüklerine karşı daha temkinli olması gerektiğini söyledi.

    Kalp kapakçığını değiştiren ya da kardiak problemi olan hastaların dişlerinde, yaygın ve derin çürük bulunmasının, kalpteki enfeksiyon riskini artıracağını ifade eden Prof. Dr. Köprülü, "Kök ucunda meydana gelen çürüklerdeki mikro organizmalar, kan dolaşımı sayesinde kalbe ulaşır.

    Bu dolaşım nedeniyle kalp hastalarında enfeksiyon riski daha da artar. Dişlerinde çürük bulunan kalp hastalarının, hekimlerden detaylı bilgi alarak tedavilerini vakit geçirmeden yaptırmaları gerekir"dedi.Tansiyon ilaçlarının ağızdaki tükrük salgılama sistemini aksattığına ve böylece dişlerde enfeksiyon riskinin arttığına dikkat çeken Köprülü, şöyle konuştu:

    "Tansiyon ilacı kullanan hastaların en büyük problemi ağız kuruluğudur. Ağız, doğal savunma istemi olan tükrük görevini yapamayınca dişlerdeki enfeksiyon riski artar.Bu kalp hastalarında yine önemli bir enfeksiyon riski taşır. Ağız sağlığı açısından da ciddi bir problemdir. Bu nedenle, tansiyon ilacı kullanan hastalar diş hekimlerinin gözetimi altında ağız kuruluğunu engelleyecek yöntemleri uygulamalıdır."
#04.12.2007 09:36 0 0 0
  • herşey birbirine bağlı vücudumuzda sağlımıza her açıdan dikkat etmeliyizteşekkürler cnm
#04.12.2007 09:43 0 0 0
  • Diş çürükleriyle diş eti hastalıklarının yüksek tansiyon, kalp-damar hastalıkları, kemik erimesi, şeker hastalığı ve kadınlarda erken doğum ve düşük doğum ağırlığı risklerini artırıyor.emegine saglık nergish
#04.12.2007 12:29 0 0 0