Malzeme :

5 adet orta büyüklükte kabak,
yarım pişmiş tavuk eti,
1 kaşık yağ,
1 adet soğan,
50 gr. un (1,5 kaşık),
yarım paket küçük margarin,
50 gr. kaşar peyniri,
çok az hindistancevizi rendesi.

[COLOR="lemonchiffon"]Yapılışı:

1- Kabakları yıkayıp kabuklarını kazıyınız.
2- Boyuna ortadan ikiye ayırınız.
3- Çekirdekli yerlerini biraz oyunuz.
4- Bir tencereye koyup üzerine 1 kaşık yağ, doğranmış soğan, tuz, biber, üzerini örtecek kadar su koyunuz.
5- Orta hararetli ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
6- Kabakları kırmadan alarak servis tabağına veya cam bir kaba koyunuz.
7- Suyunu da üzerlerine dökünüz.
8- Beşamel salçasını hazırlayınız.
9- Tavuk etini, bezelye büyüklüğünde doğrayıp üzerine 3-4 kaşık beşamel salçasını, Hindistancevizi rendesi, tuz, karabiber, 1 kaşık peynir rendesi, koyup karıştırınız.
10- Bu salçayı servis tabağındaki kabakların oyuk kısmına doldurunuz.
11- Üzerlerini kalan salçayla kapatınız.
12- Üzerlerine kalan peyniri serpiniz.
13- Erimiş bir kaşık yağ gezdiriniz.
14- Yemeğe yirmi dakika kala fırında üzerlerini kızartınız.
15- Olduğu gibi sofraya alıp servis yapınız.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1577
favori
like
share
OKS_GAZİSİ Tarih: 01.08.2008 17:41
slm
SquadroN Tarih: 31.07.2008 16:12
Sağolasın
by_cyber Tarih: 07.07.2008 19:45
paylaşım için thanks
SU-PERISI Tarih: 04.12.2007 16:01
güzel tariflerin için saol sindy.eline saglık