Sayıştay'dan Kestane Spor a kaçak şoku

Son güncelleme: 05.12.2007 00:44
  • Sayıştay'dan Fenerbahçe'ye kaçak şoku

    Sarı-Lacivertli kulübün Fenerbahçe yarımadası ve Cadde Bostan sahilindeki kaçak yapıları meclis raporlarına da girdi. Bu konuda Kadıköy Belediyesi de uyarılırken, kaçak tesislerin 8 yıldır yıkılamadığı da rapora eklendi.

    Fenerbahçe'nin kaçak bina yaptığı ilk kez 1998 yılında mimarlar odasının ihbarı üzerine ortaya çıktı. Büyükşehir Belediyesi aynı yıl kadıköy belediyesini uyardı ve kaçak binaların yıkılmasını istedi.

    Belediye 4 yıl aradan sonra tesislere giderek kaçak bina yapıldığını tespit etti ancak binalara dokunulmadı.

    Kadıköy Belediyesi, Fenerbahçe'ye ard arda 5 ve 10 milyar ceza kesti ancak tesis yine yerinde kaldı.
    Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy Belediyesi'nin kaçak binaları yıkmadığını görünce belediyeyi içişleri bakanlığına şikayet etmekle tehdit etti.

    DENİZİ DE DOLDURDU
    Raporun en ilginç kısmını bu kadar yazışma ve uyarıya rağmen Fenerbahçe'nin kaçak binalarını yıkmadığı gibi denizi de 3 bin 750 metrekare doldurması oluşturdu. Sayıştay müfettişleri Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sundukları raporlarında kulübün denizin doldurulduğu yere havuz yaptırdığını ve çevresinin de ağaçlandırıldığını belirtiler.

    'TEKNİK İMKANSIZLIKTAN YIKILAMADI'
    Raporda kaçak binaların yıkılması için Kadıköy Belediyesi'nin işgali kabul ettiğini ancak "teknik imkansızlık" nedeniyle yıkmadığına dikkat çekildi, ve "Kaçak binaların yıkılması için ne gibi teknik imkanların gerektiği anlaşılamamıştır" denildi
    Kaynak: Hürriyet
#05.12.2007 00:44 0 0 0