malzemeler

1 adet Bütün Piliç
- 150 gr. ince çekilmiş badem
- 8 su bardağı su
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 3 yumurta sarısı
- 200 ml. krema
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 100 gr. hazır ekmek hamuru
- 6 çorba kaşığı kıyılmış aramalı ot
- karışımı (maydanoz, fesleğen, dereotu)
- 2 çorba kaşığı kavrulmuş badem
- Tuz

[COLOR="lemonchiffon"]yapilisi

Hamuru, zeytinyağı ve 3 kaşık kıyılmış otla karıştırıp yoğuma Top şekli verip örtün ve kabarıncaya kadar bekletin. Hamuru rulo yapın. Yağlı kâğıtla kaplı fırın tepsisine alıp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Soğuyunca dilimleyip ızgarada kızartın.
Bütün piliç'i yıkayıp büyük bir tencereye alın. Suyu ilave edip yumuşayana kadar pişirin. But kısımlarını ayırıp küçük küçük doğrayın.
Nişasta, çekilmiş badem ve kalan karışık otları piliç suyuna ilave edip nişasta eriyinceye kadar karıştırın. Orta ateşte 15 dakika kaynatın. 150 ml. kremayı ekleyip karıştırın ve kısık ateşte 4-5 dakika pişirin.
Yumurta sarılarını kalan kremayla çırpıp pişmekte olan çorbaya azar azar yedirerek ve hızla karıştırarak ilave edin. Tuz ve küçük küçük doğradığınız piliç etini ekleyip 2 dakika daha pişirin. Kâselere paylaştırın. Ekmek dilimlerini küp şeklinde kesin. Çorbanın üzerini ekmek ve bademle süsleyin. Sıcak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 656
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 06.12.2007 18:03
Eline emegine saglık