MALZEMELER:

-8 elma
-1,5 su bardağı şeker (yarısı elmalar, yarısı krema için)
-1 yumurta
-1 çorba kaşığı nişasta
-Yarım litre süt
-1 avuç fındık (dövülmüş)
-2 çay kaşığı tarçın
-Yarım paket vanilya

[COLOR="lemonchiffon"]YAPILIŞI:

1- Elmaların ortaları bütün iken elma oyacağı ile çıkarılır, soyulup yıkanır.
2- Yarım bardak su ile şekerin yarısı elmalara konup kaynatılır. Suyu koyulaşınca elmalar kaselere alınır. Ortalarına fındık, tarçın doldurulur.
3- Bakır bir tencereye 1 yumurta, şekerin diğer yarısı, nişasta konup süt ile ezilir. Sütün tamamı ilave edilip karıştırarak pişirilir.
4- Karıştırarak soğutulur. Vanilya konur. Elmaların üzerine dökülür.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 361
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 08:26
cok saol sindy ellerine sağlık
stanizlaf Tarih: 08.12.2007 01:20
bu talıya bayılıyorum
SU-PERISI Tarih: 06.12.2007 17:58
elmaların oyulan kısımlarınada sarıüzüm,ceviz ve tarçın konulursa daha güzel oluyor.
eskitoprak Tarih: 05.12.2007 16:08
ellerine saglik
kuber Tarih: 05.12.2007 11:38
paylaşım için teşekkür
Grace Tarih: 05.12.2007 11:36
süperr deniycem saol Sindy eline sağlık