malzemeler

1 paket margarin
2 adet yumurta beyazı
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Üzeri için:
2 adet yumurta sarısı
Çörekotu

[COLOR="lemonchiffon"]yapilisi

Margarin eritilir, soğutulur. Yoğurma kabına aktarılır. Üzerine yoğurt, yumurta beyazları, sirke ve tuz eklenir. İyice karıştırdıktan sonra kulak memesi kıvamına gelene kadar un eklenir, yoğrulur. Hamur 1/2 saat dinlendirilir. Sonra hamurdan yumurta kadar parçalar alınır. Avuç içinde yuvarlayarak 1 karış boyunda çubuk yapılır. Çubuk ortadan ikiye katlanır, birbirine dolayarak burgu yapılır. Tepsiye aralık bırakarak dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Çörekotu serpilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 392
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 06.12.2007 19:05
eline saglık sindy