Malzemeler

150 gr dana kuşbaşı
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
3 adet havuç
2 adet patates
1 yemek kaşığı salça
400 gr brüksel lahanası
2 su bardağı sıcak su
2-3 diş sarımsak
1 adet limon suyu
Tuz,
nane,
kırmızı biber,
maydanoz

[COLOR="lemonchiffon"]yapilisi

Öncelikle et yıkanıp suyunu çekinceye kadar kavrulur. Üzerine ince kıyılmış soğanlar ve tereyağı ilave edilip kavurmaya devam edilir. Halka halka doğranmış havuçlarla, iri doğranmış patatesler ilave edilip karıştırılır. Salça hafifçe sulandırılıp lahanalarla beraber ete katılır. Üzerine sıcak su ilave edilip takriben 20 dk. pişirilir. İndirmeye yakın üzerine dövülmüş sarımsak, limon suyu. Tuz, nane, kırmızı biber katılıp karıştırılır Ocaktan aldıktan sonra üzeri maydanozlarla süslenip servis yapılır.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 523
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 16:38
saolllll eline sağlık
mollycan Tarih: 11.03.2008 17:58
Bizde brüxel lahanasi pek yenmez, ama bu tarif fenaya benzemiyor.
Tesekkür ederim Sindy
wampirella Tarih: 15.02.2008 00:38
ellerine saglık sindy
SU-PERISI Tarih: 06.12.2007 18:16
emegine saglık