MALZEMELER

4 adet yumurta
2,5 fincan toz şeker
1 paket kabartma tozu
3 fincan un
Yarım çay bardağı sıvıyağı
2 tatlı kaşığı kakao
Üzeri için gerekli olan malzemeler:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt

[COLOR="lemonchiffon"]YAPILIŞ TARİFİ

Öncelikle derin bir karıştırma kabının içinde; 4 adet yumurta ile 2,5 fincan toz şekeri mikserin orta devriyle ya da çatalla iyice çırpalım.
Sonra sıvıyağı ekleyerek çırpmaya devam edelim. 1 paket kabartma tozu ve 3 fincan unu, iki tatlı kaşığı kakao ile beraber ilave edip, mikserle çırpmaya devam edelim. Kare veya dikdörtgen orta boy bir fırın kabının içini yumuşamış margarinle yağlayıp, hazırladığımız karışımı dökeceğiz.
175 derecede en az 30 dakika pişirelim. Kekimizi fırından çıkarır çıkarmaz üzerini sütle ıslatalım. Bir kenarda bekletelim.
Diğer yandan, 1 su bardağı sütü ve 1 paket krem şantiyi de çırpıp, ıslattığımız kekin üzerine dökelim. Ve buzdolabına koyalım. Krem şanti iyice sertleşinceye kadar 2-3 saat kadar bekletelim. Çıkarıp, servise sunalım. Eğer krem şantinin üzeri çatlamaya başlamışsa bu görünümü kapatmak için bir yemek kaşığı kakaoyu serpiştirebilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 814
favori
like
share
refik Tarih: 12.11.2008 16:21
Ellerine sağlık tariflerin için arkadaşım.
KaRaKıZ Tarih: 12.11.2008 14:10
pastamda varmış sağol ablam
CA-CHALLENGE Tarih: 09.12.2007 02:08
ellerine saglik
Sylar Tarih: 07.12.2007 10:39
çok güzel oluyor.
farklı adları da var
eskitoprak Tarih: 06.12.2007 19:08
tamam o zaman ablam,
SU-PERISI Tarih: 06.12.2007 18:27
[QUOTE=eskitoprak;2256411]beyaz olan yokmu ablam
bunun kara olanı güzel olur
eskitoprak Tarih: 05.12.2007 16:09
beyaz olan yokmu ablam