İrmik Tatlısı

Son güncelleme: 24.12.2007 12:44
  • Malzemeler

    1 litre süt (Yarım yağlı)
    9 yemek kaşığı irmik
    6 yemek kaşığı şeker
    Hindistan cevizi

    Hazırlanışı

    Sütü ve irmiği tencereye koyup karıştırarak koyulaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Ardından şekeri ilave edin.Arzunuza göre şeker miktarını ayarlayabilirsiniz.Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın.

    Not:%0 yağsız süt yerine yarım yağlı süt kullanmanız daha sağlıklıdır.Çünkü kaymağı alınan süt doğal bir şekilde yarım yağlı hale getirilirken sütün %0 yağsız hale getirilmesi için birçok işlem yapılır.
#06.12.2007 18:02 0 0 0
  • baya kolay bi tarifmis , emegine saglik SU-PERISI
#07.12.2007 09:54 0 0 0
  • ay kuzen irmik helvasını çok severim ,kilo derdinden yemiyordum,ellerine sağlık diyetini verdiğin için
#24.12.2007 12:44 0 0 0