Malzemeler

1 litre süt (Yarım yağlı)
9 yemek kaşığı irmik
6 yemek kaşığı şeker
Hindistan cevizi

Hazırlanışı

Sütü ve irmiği tencereye koyup karıştırarak koyulaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Ardından şekeri ilave edin.Arzunuza göre şeker miktarını ayarlayabilirsiniz.Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın.

Not:%0 yağsız süt yerine yarım yağlı süt kullanmanız daha sağlıklıdır.Çünkü kaymağı alınan süt doğal bir şekilde yarım yağlı hale getirilirken sütün %0 yağsız hale getirilmesi için birçok işlem yapılır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 567
favori
like
share
civciv Tarih: 24.12.2007 13:44
ay kuzen irmik helvasını çok severim ,kilo derdinden yemiyordum,ellerine sağlık diyetini verdiğin için
Sindy Tarih: 07.12.2007 10:54
baya kolay bi tarifmis , emegine saglik SU-PERISI