Balığı tuzlamadan saklayın

Son güncelleme: 07.12.2007 16:20
  • Tuz, balığın öz sularını akıtıp salamura hale getirdiği için hem lezzet hem de besin değerinin kaybolmasına neden oluyor. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali İşmen, halk arasında tuzlanarak bekletilen balığın lezzetli olacağı yönünde inanç bulunduğunu belirterek, ancak bu inancın yanlış olduğunu bildirdi. Yağlı balıkların ızgara ve fırında, yağsız balıkların ise kızartma yapılmasının uygun olduğunu anlatan Prof. Dr. İşmen, balığı uzun süre kızartmanın ve çok yüksek ısının protein sindirimini zorlaştırdığını belirtti.

    Balıktan sonra tatlI tüketİn
    Prof. Dr. İşmen, balığın lezzetinin artırılması için kızartmalarda karabiber, buğlamalarda limon, sirke, ızgaralarda ise defne yaprağı kullanılmasını tavsiye ederek, balık yedikten sonra sindirimin daha kolay olması için özellikle helva gibi tatlı yenmesi gerektiğini ifade etti.
#07.12.2007 09:03 0 0 0
  • ben hep tuzlayıp kaldırırdım demek tuzlamayacakmışız.saol kardeşim
#07.12.2007 16:20 0 0 0