Malzeme:

2 adet yumurta
100 gr dövülmüş fındık
1 paket margarin (oda sıcaklığında bekletilmiş)
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un


[COLOR="lemonchiffon"]Şerbeti için malzemeler

1/4 limon suyu
2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su


[COLOR="lemonchiffon"]Hazırlanışi

Tatlımızın şerbeti için bir tencereye 2,5 su bardağı suyu ve 2 su bardağı şekeri koyup kaynatalım,şerbetin içine çeyrek limonu sıkıp ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Başka bir kabın içinde 1 paket margarin,kabartma tozu,1 fincan zeytinyağı ve unu karıştıralım.Yumurtaların sarısından bir miktar ayırıp kalanını malzemenin içine ilave edelim.Yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlak ve yassı biçimde şekillendirelim.Ayırdığımız yumurtanın sarısından sürüp,üzerine dövülmüş fındık serpelim.180 derecelik fırında 25-30 dk kadar pişirip ardından şerbetimiz soğuk olacak şekilde tatlımızın üzerine dökerek servis yapalım.

Afiyet olsun

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 915
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 08:25
teşekkürler sindy abla
SU-PERISI Tarih: 08.12.2007 15:47
güzel tariflerin için teşekkürler sindy