MALZEMELER
6 adet orta boy patlıcan
1 kg domates
Tuz
1 su bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI:

Patlıcanları alacalı soyun. Tuzlu suda 1 saat bekletin yıkayın sıkın ve kurulayın. Zeytinyağını kızdırın. Patlıcanları ilave edin tavanın kapağını kapatın. Tavadaki yağa domatesleri doğrayıp ekleyin. Pişirdikten sonra kızarmış patlıcanların üzerinde gezdirin. Ilık veya soğuk servis yapılır.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1175
favori
like
share
nuri deniz Tarih: 03.05.2010 11:52
Paylaşımınız için teşekkürler...
CANÖZÜM Tarih: 01.10.2009 00:44
denemek lazım güzel birşeye benziyo
ratatouille Tarih: 30.09.2009 23:07
merhabalar ben bir mutfak şefiyim ve egeye mahsus olan bu çığıtma yemeğinde eksiklikler olduğunu düşünüyorum patlıcanlar soyulup zeytin yağına koymadan önce bir bıçak yardımı ile derin olmamak şartı ile uzunlamasına çizikler atarsak patlıcanlar daha iyi kızaracaklardır kızarttıktan sonra bunları geniş dipli mesela karnıyarık tenceresi gibi bir kaba koyun biberleride ortadan ikiye bölüp bunlarıda kızartın ve daha önceden kızartılmış patlıcanların üzerine dizin ardından ince doğranmış sarımsakarı üzerlerine ektikten sonra bu malzemelerin üzerini örtecek miktarda kabuğu soyulmuş domatesleri küp şeklinde doğrayın ve üzerlerine serpin bu yemeğimizin harika bir sosu olacaktır sarımsağın tadı ve aromasıda cabasıdır enson üzerlerine bir miktar mesela yarım çay bardağı zeytin yağı dökün zira zeytin yağında kızartılmıştılar fazla ağır olmasını istemeyiz yine yarım çay bardağı su ve çok kısık ateşte ağızı kapalı yarım saat kadar tıkırdatın bu lezzete gerçektende hayran kalacaksınız sarımsaktan korkmayın pişince kokusu neredeyse anlaşılmıyor fakat müthiş bir tat bırakmakta ukalalık olarak algılanmasın fakat bende bunu yiyenler ayvalıktaki restourantlardanda bunu istemişler oranın aşçısıda beni aramıştı afiyet olsun
seyyah322 Tarih: 22.11.2008 17:08
denedim güzel oldu..
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 16:45
saol eline sağlık
wampirella Tarih: 15.02.2008 00:38
emeğine saglık su-perisi
Sindy Tarih: 08.12.2007 11:51
ellerine saglik SU-PERISI