MALZEMELER
2.5 su bardagi un

1 Adet yumurta
1 Çay bardagi su
1 Çay bardagi zeytinyagi
1 Çay kasigi kabartma tozu
Tuz
Içine :
Yarim kg ispanak
250 gr beyaz peynir
Üzerine :
2 Adet yumurta aki
Siviyag
Çörekotu

[COLOR="lemonchiffon"]YAPILIŞ TARİFİ

Öncelikle hamuru hazirlayin.
Bunun için un, yumurta, su, zeytinyagi, tuz ve kabartma tozunu karistirip,
yogurarak yumusak bir hamur hazirlayin.
Buzdolabinda 30 dakika dinlendirin.
Bu arada içini hazirlayin.
Ispanaklari ayiklayip, yikayin.
Suyunu iyice süzün.
Ispanak yapraklarini ince ince dograyin.
Derince bir kapta beyaz peynir, bir miktar zeytinyagi ve ispanaklari
karistirin.
Dolaptan çikardiginiz hamuru mardane ile 3-4 milim kalinliginda açin.
Açtiginiz hamurdan kahve fincani yardimiyla yuvarlaklar kesin.
Artan hamurlari yeniden yogurup, açin.
Hamur bitene kadar kesme islemine devam edin.
Yuvarlak yufkalarin üzerine yumurta akini sürün.
Yuvarlak hamurun bir yarisina hazirladiginiz içten bir miktar yerlestirin ve
diger yarisini üzerine kapatin.(yarim ay sekli gibi)
Pogaçalarin üzerine siviyag sürüp, çörekotu serpin.
Önceden isitilmis 230 dereceli firinda 35 dakika kadar

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 380
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 08.12.2007 15:27
tarif için teşekkürler sindy