Malzemeler

HAMUR

- 250gr. eritilmiş tereyağ veya margarin
- 1 yumurta
- 1 bardak süt
- aldıgı kadar un (500-600gr.)
- 1 paket kabartma tozu

İÇ

- 4 tavuk budu
- 1,5 bardak pirinç
- 1 domates
- 1 biber
- 1 baş kuru soğan
- maydanoz
- tuz, karabiber ve pul biber
- 1 yumurtanın sarısı
Yapılışı:

1- Tavuk butlarını haşlayıp, etlerini didikleyin. Tavuğun haşlama suyunu atmayın.
2- Soğanı yemeklik doğrayın ve azıcık yağ ile kavurun. Doğranmış biberi ve rendelenmiş domatesi tavaya ekleyip karıştırın. Domatesler biraz suyunu çektikten sonra yıkanmış ve süzülmüş pirinci ekleyin. Üzerine ölçülü tavuk suyunu koyup, dilediğiniz kadar tuz koyun. Pilav pişirir gibi pişirin.
3- Pirinçler demlenirken yağı eritin. Süt, yumurta, yağ ve 1 tatlı kaşığı tuzu karıştırın. Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edene kadar yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurun. Hamuru ikiye bölün. Bir parça diğerine göre daha büyük olsun. Büyük parçayı yarım santim kalınlığında, dilediğiniz şekilde açın. (Ben tepsiye uyacak şekilde dikdörtgen açtım.) Üzerine önce pirinci, sonra tavuk etlerini yayın. Karabiber ve pul biber serpin. Etlerin üzerine ince doğranmış maydanozları dağıtın.
4- Diğer hamur parçasını açarak 1′er santimlik şeritler kesin ve diğer kafes şeklinde yerleştirin. Şeritlerin üzerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin. Kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 374
favori
like
share
Sindy Tarih: 09.12.2007 13:44
cokda guzel gorunuyor, emegine saglik SU-PERISI