Malzemeler:
500gr. mantar
- bir limonun suyu
- 50gr. galeta unu
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 tatlı kaşığı karabiber
- bir avuç ince kıyılmış maydanoz
Yapılışı:
1- Mantarları limonlu suda en az 20 dakika bekletin. (Mantar yıkanmaz veya suda bekletilmez, lezzeti bozulur diyenler tahminimce haklıdır. Ama bu tarifte bekletmek gerekiyor. Yoksa mantarlar zeytinyağını sünger gibi çekiyorlar.)
2- Galeta ununu, tuzu, biberi ve maydanozu iyice karıştırın. Dilerseniz başka baharatlar da ekleyebilirsiniz, yakışır.
3- Fırını ızgara ayarında ısıtın.
3- Mantarları hafifçe kurulayın. Büyüklüklerine göre çöpşişlere dizin. Fırça ile üzerlerine zeytinyağı sürün. Geniş bir tabakta iyice galeta ununa bulayın.
4- Şişleri yağlanmış fırın telinin üzerine yerleştirin. 5-7 dakika fırınlayın. Bir kere çevirip yine fırına verin. Bekletmeyin, fırından çıkarır çıkarırmaz tüketin.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 812
favori
like
share
hhadise Tarih: 04.11.2009 19:55
ellerine sağlık
nalus Tarih: 19.12.2008 10:06
[COLOR="Pink"]Görüntüsü çok güzel, emeğine sağlık.
ahmet5555 Tarih: 15.09.2008 11:03
harika bir an iftar olsada bakıversek dadına
nehirxx Tarih: 14.07.2008 12:56
TEŞEKKÜRLER....
by_cyber Tarih: 08.07.2008 08:56
paylaşım için çok thanks....
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 17:09
gerçekten güzell olmuşşş eline sağlıkk
COCO Tarih: 27.03.2008 19:16
Olsada yesek.
Sindy Tarih: 09.12.2007 14:02
mantari cok severim, bu sekilde hic yememistim

ellerine saglik SU-PERISI