malzemelerbir paket tereyağ veya margarin
3 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı irmik
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
göz kararı iri dövülmüş ceviz
ŞERBET:

3 bardak şeker, 3 bardak su, bir paket vanilya, 5 karanfil, bir fiske tuz
yapılışı:

Yağı ve şekeri çırpın. İki tam yumurta ve bir yumurta akını, yoğurdu ve irmiği ekleyin, karıştırmaya devam edin. Aldığı kadar un ve kabartma tozu ile ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hamuru beş-on dakika dinlendirip, ikiye bölün. Ilk parçayı 3-4 mm. kalınlıgında açıp, bardak ağzıyla veya kurabiye kalıbı ile yuvarlak şekiller kesin. Parçaları fırın tepsisine alın.
Cevizleri irice dövün, ayırdığınız yumurta sarısını hafifçe çırpın, fırını 180° C’ye ısıtın.
İkinci hamur parçasını açın. Yine yuvarlak şekiller kesin. Her parçanın ortasından şişe kapağı ile daha küçük parçalar alın. (Simit şeklinde olacak.)
Tepsideki parçaların üzerine yumurta sarısı sürün. Ortalarına ceviz parçalarını yerleştirin. En üste simitleri kapatın. Kenarlarını parmaklarınızla hafifçe bastırın. Cevizleri biraz daha düzeltin, az geldiyse üzerine ekleme yapın. Yumurta sarısı sürüp, fırına verin.
ŞERBET: Su, şeker, vanilya ve karanfilleri bir tencereye alın. Kaynamaya başladıktan bir dakika sonra 2-3 damla limon suyu ve bir fiske tuzu ekleyip, ateşten alın. Ilık şerbeti, ılık hamurların üzerine gezdirin.

Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 533
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 08:24
saol su-perisi ellerine saglık
Sindy Tarih: 09.12.2007 13:25
ellerine saglik SU-PERISI