Amerikan Pitbull Terrier

Son güncelleme: 30.12.2008 18:08
  • Amerikan Pitbull Terrier Fotoğrafları Ve Resimleri
    https://www.main-board.com/kopekler/106626-amerikan-pitbull-terrier-fotograflari-ve-resimleri.html

    Amerikan Pitbull Terrier Videoları
    https://www.main-board.com/kopekler/106625-amerikan-pitbull-terrier-videolari.html
    Amerikan Pitbull Terrier

    Familya: Terrier, mastiff (bull)
    Diğer Adları: Amerikan Staffordshire Terrieri, Stafford, Amerikan Pitbul Teriyeri, Amerikan Stafordşayr Teriyeri
    Rengi: Baskın veya dalgalı herhangi bir renk, ama %80 siyah; beyaz; kızıl; beyaz lekeli krem
    Çıkış Yeri: A.B.D
    Çıkış Tarihi: 1800'ler
    Orjinal İşlevi: Köpek dövüşleri, ayı ve boğa dövüşleri
    Günümüzdeki İşlevi: Arkadaş
    Ortalama Ömür: 12-14 yıl
    Kilo Erkek/Kilo Dişi: 26-30/26-30 kg

    Boy Erkek/Boy Dişi: 46-48/43-46 cm


    Temel Özellikleri
    Son derece cesur (çok eski savaş köpeklerinin torunudur.) ve çok canlı bir köpektir. Düşmanıyla öldüresiye savaşır. Ancak, asgari bir eğitimle yabancıların niyetini anlayabilecek kadar yetenekli, sakin, iyi huylu ve itaatkar bir köpek haline gelebilir.

    Neler Yapar?
    Mülk bekçisi olarak çok iyi sonuç vermiştir. İnsana eşlik eden köpek olarak da çok değerlidir. Savunma, muhafız köpek, bekçi ve koruma köpeği olarak da iyidir.

    Kökeni
    Bu savaşçı köpek 19. Yüzyıl'da İngiltere'nin Staffordshire bölgesinde Bulldog ve çeşitli terrierlerin çiftleştirilmesiyle elde edildi. Amerika Birleşik Devletleri'ne getirilen bu cins burada daha güçlü hale gelmesini sağlayan Amerikalı yetiştiriciler tarafından, bazılarının görüşüne göre mükemmelleştirildi.

    Amerikan Köpek Klubü (AKC) tarafından Amerikan Staffordshire Terrier, İngiliz Köpek Klubü (KC) tarafından Amerikan Pitbull Terrier olarak isimlendirilmiştir.

    Kaynak
#08.12.2007 17:00 0 0 0
  • çok mütiş bi köpek

    ama beslemek yasak

    Pitbull Hakkında Bilgi


    Ülke:U.S.A
    Ağırlık:17-28 kg
    Yükseklik:44-46 cm
    Tüy yapısı:Kısa,yumuşak
    Renk:Çok çeşitlilik gösterir
    Diğer isimleri:Amerikan Pitbull,Pitbull Terrier
    Grup:Mastiff



    1990'ların başında Pitbull'lar hakkında o kadar fazla konuşuldu ki;yayın organları ve il teşkilatında çalışanlar,kısaca bilen bilmeyen büyük bir topluluk bu köpeklerin üzerine gittiler..
    Tüm hikayeler,çok insafsızca,ön yargılı ve halkı heyecanlandıracak hikayelerdi.Oysaki Pitbull köpeklerinin,bu zamana kadar nasıl yaşadıkları,ne kadar gözüpek oldukları ile sahiplerine karşı sadakatleri ile ilgili hiç bir yazı yazılıp tartışılmamıştı..Köpeklerle ilgili pratik deneyimleri olup bilen bilmeyen bir çok insan kulaktan kulağa,bu köpeklerin sadece agresif yönlerini abartarak,yanlış şekilde aktarmışlardır.
    Günümüze kadar bir çok yayın organında Pitbull köpeklerinin,çok güçlü çeneleri olduğu ve spor olsun diye dövüştürüldükleri yazılıp durdu.Bu da,köpek meraklıları üzerinde bu tip özelliklere sahip bir köpeğin,evde beslenemeyeceği imajını yansıttı.
    90'lardaki gelip geçici bu paniğin en şaşırtıcı yanı,yetiştiricilerin neredeyse bu türün düşmanı haline gelmesi oldu!Bazıları üretimi düşürürken,bazıları saldırı özelliğini azaltmaya çalıştı.Bazıları ise;'kurt görünümünde bir kuzu' olduklarını empoze etmeye çalıştı,bir diğer gurup ise;onların,Golden Retrieverlardan farksız olduklarını savundu..
    Bunlar,bu tür için acımasız iftiralardı!
    Sert ve zeki özellikleriyle o güne kadar 'pet' statüsünde olmasalar da,Pitbullar,yavaş yavaş tercih edilmeye başlandı.Bu köpekler sert,koruma amaçlı ve ev içinde kullanılıyordu..Yine de Pitbull'lar hakkında söylenen yanlış şeyler unutulmuyordu!
    ..PITBULL'LAR SAFKAN MIDIR?
    Tüm köpekler,4 grup içinden türetilmiştir;Tazılar,Av köpekleri,Sürü köpekleri ve Molossuz(eski Mastiff).Molossuzlar,çok geniş çaplı bir Mastiff köpeği içerir ve çok eski bir isimdir.Anlamı,İngiliz en geniş ağızlı köpeklerini ifade etmekteydi.

    Pitbull'ların seceresi,'Amerikan Pitbull Terrier' olarak,çok önceleri 'Amerikan Kennel Clup' tarafından onaylanmıştır.Zaten Pitbull'ların tarihi çok eskiye dayanır ve bu tür ile bir çok türün çiftleştirildiği bilinmektedir.AKC,bu türü'Amerikan Staffordshire Terrier' olarak siciline kaydetmiştir.Ayrıca United Kennel Clup,bu türü her yıl siciline kaydetmeye devam etmektedir!
    ..PITBULL EFSANESİ
    Pitbull saldırıları hakkında polis kayıtlarında o kadar çok rapor vardır ki,saymakla bitmez..
    Örneğin Los Angeles'ta gelişen bir olayın gazetelerde çıkan haberi şöyledir;
    Polis görevlisi yol kenarında beklerken bir Pitbull tarafından ısırıldı!Olayın kayıtlardaki aslı ise;
    Hayvan kontrolcüsü tarafından zaptedilmek isteyen bir Alman Çoban köpeğinin,polis memuruna saldırılması ve bunun görgü tanıklarınca,duman rengi,iri,muhtemelen 35-40 kg.ağırlığında bir Labrador kırması olarak belirtilmesi,bu gazetelere Pitbull saldırısı olarak aksettirilmiştir!Bizim yorumumuza göre,seri cinayet katillerinin haberleri, okuyucu tarafından her zaman daha cazip gelmiştir ve merak uyandırmıştır,hepsi bu_

    Pitbull'lar hakkında söylenen diğer bir söylenti ve en korkunç olanı da ''kilitlenen çene'dir!Dobermanlar hakkında söylenen 'beyinlerinin büyüyerek kafalarına sığmayıp çıldırmaları'kadar yaygın bir söylentidir bu..
    Her köpeğin çenesi kuvvetlidir.Bir Rotweiler,bir Pitbull'a oranla daha iri kafalı ve yapılıdır ve isterse Pitbull'dan daha sert ısırabilir!Ama dövüşte Pitbullu yeneceği anlamına da gelmez..Çünkü ısırış gücü,bu oyunlarda pek rol oynamaz..

    Bir Pitbull,bir cismi ısırdığında,isterse onu hemen bırakabilir!
    Pitbull'lar,yüzlerce nesildir,inatçılıklarıyla tanınırlar.Bulldoglar da inatçılıklarıyla tanınırlar..Kayıtlarda bulunan köpek saldırılarında;Pitbull'ların da,diğer köpekler gibi ısırıp bıraktıkları belirtilmiştir!

    Pitbull'ların çenesi 1-2 ton basar!
    Dobermanlar hakkında çıkan ısırma hikayeleri ile,köpeklerin ısırdıkları alana uyguladıkları basınç konusu aynı sıralarda 1970'lerin başında ortaya çıkmıştır.DObermanlar için belirtilen derece,400PSI'ydi,ve 600-1200 PSI'ye ulaşabilecekleri söylenmişti.Vahşi kutlarda basınç,600-2000PSI arasında değerlendiriliyordu.Gerçekte bu basınç hakkında hiç bir ilmi araştırma kayıtları yoktur.Bilindiği gibi Pitbull'lar,22-35 kg.arasında değişen kilolarıyla,bu ısırma basıncı arasında yer alan köpeklerdendir.Fakat,onlarla aynı klasmanda yer alıp Pitbull'ları geçen çok köpek vardır..Bunlara örnek;Malamutlar,St.Bernardlar ve Danualardır.

    ..PITBULL'LARA GÜVENİLMEZ!
    1884'te Vero Shaw'un yazdıklarına göre;bir Pitbull,içgüdüleri ile,karşılaştığı her köpeğe karşı agresif davranışlar ve üstünlük güdüsüyle hareket eder.Fakat çok az sayıda Pitbull,diğer hayvanlara karşı agresif davranışlar sergiler ve bu çok nadir sergilenen bir davranıştır!Yalnız bu,çok erken yaşlarda,köpek 6-7 aylıkken,karşılaşılabilecek bir durumdur.Bu yaşlardaki bir köpek,diğer hayvanları keşfetme merakıyla onlara yaklaşacak ve onlara üstünlüğünü kanıtlamaya çalışacaktır!Bu alası agresif davranışlara anında müdahale ederek,eğitimle bu davranışın devamlılığı engellenmelidir..

    Köpek eğitiminde en önemli faktör,köpeğin diğer hayvanlara ve insanlara nasıl davranması gerektiğinin öğretilmesidir!
    Tabi ki,Pitbull'ların bu saldırgan hareketleri hakkında yazılan yazıları,kulaktan kulağa yayılanları duyan bazı insanlar,bu köpekleri alıp yetiştiriyor ve başka hayvanlara saldırmalarını da normal olarak görüyorlar!

    Bu nedenle bizce,Pitbull'lara değil,bu mantıkta olan
    insanlara güvenilmemesi gerekliliğidir!


    Mastiff grubundaki tüm köpekler,sağlam,çevik,adaleli ve yetiştirildiklerinde sın derece tehlikeli,savaşçı ve öldürücü olabilirler!Pitbull'lar literatürde sadece kurban edilmişlerdir!!!


    Bizim kanımızca ve tecrübelerimize göre,her ırkın genel
    karakteristik özellikleri olduğu gibi,her bir köpeğin de,kendi kişiliği ve özellikleri vardır.Köpekler,şartlanmayla terbiye alır ve eğitilirler.Sahibine bağlı,sağdık bir ırkın köpeğini eğiterek ve fiziksel özelliklerini geliştirip kullanarak,istediğiniz amaca yönelik bir yapıya getirebilirsiniz!

    Bu köpeklerle amatör dövüşler için uğraşanların yanında,profesyonel eğitimciler ve Pitbull'ların üzerinden korkunç paralar kazanan insanlar vardır!Amaç bu olduğunda;yapısı amaca uygun bir sürü delirmiş köpek de yaratılmıştır elbette..
    Ama bu köpekler için de,emin olunuz ki,sakin bir evde büyüyen bir çocukla,aile yapısı bozuk,ilgisiz,dövülerek büyüyen bir çocuğun yetişmesindeki farkın aynısı geçerlidir!
    Pitbull'ların yüksekteki bir objeye zıplayarak onu yakalamaya çalışmak istemesi ve bu 'boğa burnu*'yakalama oyununu sevmesi,bunun insanlar tarafından suistimal edilmesini sağlamıştır!
    Emin olunuz ki; sırf çenesi sağlam diye'SAATLERCE 3 MT.DEKİ BİR AĞACIN DALINA DİŞLERİNDEN 4-5 SAAT KENETLENEN 'her köpek veya insan aşağıya sağ salim indiğinde;BULDUĞU İLK ŞEYİ PARÇALAMAK İSTEYECEKTİR!


    *Boğa Burnu:Yerden 1,5 mt.yükseğe asılan,Boğa'nın burnunu sembolize eden torbanın, zıplayarak yakalanması hareketi.

    bilgi iyimi

    ya işin kötü tarafı mesajı nasıl silcem

    ya nasıl resim yollucam?
#18.12.2008 19:17 0 0 0
#18.12.2008 22:27 0 0 0
  • teşekkürler ellerinize sağlık
#30.12.2008 18:08 0 0 0