Kuruyemiş Tatlısı tarifi - Kuruyemiş Tatlısı nasıl yapılır

MALZEME
50 gr. antepfıstığı
100 gr. taze badem
100 gr. fındık
50 gr. iç ceviz
500 gr. bal
1 çorba kaşığı anason
50 gr. tereyağı

[COLOR="lemonchiffon"]Hazırlanışı

Kuruyemişleri fırın tepsisine koyun. Renkleri değişmeyecek şekilde fırında kavurun. Bir tencerede tereyağını eritin, kavrulmuş kuruyemiş ve anasonu ekleyip yeniden kavurun. Balı yavaş yavaş kuruyemişlere ilave edin. Kısık ateşte 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra orta boy bir kavanoza boşaltın. Ballı anasonlu kuruyemiş konservesini meyve salatalarında, dondurmaların üzerinde veya krep içinde kullanabilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 651
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 08:23
hımm güzele benziyor ellerine saglık sindy
SU-PERISI Tarih: 10.12.2007 11:44
eline saglık sindy