MALZEMELER

1,5 kilo kabak
Yarım kalıp beyaz peynir
3 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Dereotu
Çay kaşığının ucuyla tuz karabiber
1 çay fincanı un


[COLOR="lemonchiffon"]HAZIRLANIŞI

Kabaklar yıkanır, kabukları soyulur ve derince bir kapta rendelenir. Bir miktar tuz serpilip hafifçe sıkılarak suları akıtılır. Kabın içine un ilave edilir, tahta bir kaşıkla hafifçe çevrilir. Ufalanmış beyaz peynir, yıkanıp ince ince doğranmış dereotu, 2 yumurtanın sarısı, 1 yumurtanın tamamı ilave edilip birkaç defa tahta kaşıkla karıştırılır. Yağ ilave edilir ve hafifçe yağlanmış bir fırın kabına dökülür. 40 dakika kadar 180 derecede pişirilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 540
favori
like
share
gezginata Tarih: 30.09.2008 17:49
kabak işte yapılmasını bilen için mükemmel sonuç verir derder sağol
mollycan Tarih: 08.09.2008 13:18
Bu sanki mücverin firinda olani, daha yagsiz bir alternatif, tesekkürler Sindy
COCO Tarih: 10.05.2008 17:21
Tesekkürler Sindy.
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 16:45
saoll eline sağlık
wampirella Tarih: 15.02.2008 00:38
tariflerin için teşekkürler sindy ablacım
SU-PERISI Tarih: 10.12.2007 11:34
paylaşımın için saol sindy