[COLOR="lemonchiffon"]MALZEMELER

1 lt Tavuk Suyu
500 gr Haşlanmış Tavuk Göğsü
1 Soğan
1 Kereviz
100 gr Lahana
2 Çorba Kaşığı Margarin
300 gr Taze Fasulye
1/2 Su Bardağı Haşlanmış Kuru Fasulye
2 Çorba Kaşığı Biberiye

YAPILIŞ TARİFİ

Evde hazır tavuk suyunuz, yoksa bunun yerine et suyu tabletleri de
kullanabilirsiniz. Tabetleri paketin üzerindeki tarife göre 1 lt tavuk suyu
elde edebilecek biçimde hazırlayın. Soğanı soyup küçük küpler halinde
doğrayın. Kerevizi soyup küp küp doğrayın. Lahanayı yıkayıp ayıkladıktan
sonra ince şeritler halinde doğrayın. Bir tencerede margarini eritip soğanı
hafifçe kavurun. Kereviz ve lahanayı ilave edin. Taze fasulyeyi ekleyin.
Konserve fasulye kullanıyorsanız tencereye ilave etmeden önce suyunu
süzün. Tavuk suyunu tencereye ilave edip 5-10 dakika kadar pişirin.
Tavuk göğsünü küçük parçalar halinde doğrayın. Haşlanmış kuru
fasulyenin suyunu süzün. Gerek görürseniz fasulyeyi durulayın. Et ve kuru
fasulyeyi tencereye ekleyin. Çorbayı kaynatın.
Fasulyeli tavuk çorbasını biberiye, tuz ve karabiberle tatlandırıp servis
yapın.
Dilerseniz kuru biberiye yerine taze biberiye de kullanabilirsiniz. Bunun için
çorbayı pişirdikten sonra biberiyeyi yıkayıp ayıklayın ve ince ince kıyıp
çorbaya ilave edin.
Öneri: Kuru fasulyeyi haşlamak veya 1 gece boyunca suda bekletmek
istemiyorsanız bunun yerine konserve kuru fasulye de kullanabilirsiniz.
Konserve fasulyeyi yemeğin veya çorbanın içine katmadan önce soğuk su
ile durulayıp suyunu süzün

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 328
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 12.12.2007 17:39
paylaşımın için teşekkürler sindy